461062 3 ways to fight facebook fatigue 1

Facebook’taki can sıkıcı arkadaşlara yeni çözüm: “Susturma” butonu

Facebook, arkadaşlarınızı 30 gün boyunca susturmanızı sağlayacak yeni bir butonu kullanıma sunacağını duyurdu. Bu buton sayesinde arkadaşınız tarafından paylaşılanları yalnızca belirli bir dönem için göremeyeceksiniz.

Hepimiz Facebook’ta bizimle aynı görüşe sahip olmayan ve yaptıkları paylaşımlarla canımızı sıkan arkadaşlara sahibizdir. Samimiyetimizden ötürü arkadaşlıktan çıkarmadığımız, ancak paylaştıklarından ötürü rahatsız olduğumuz bu kişiler için Facebook yeni bir butonu kullanıma sunacağını duyurdu. “Snooze,” yani “Susturma” olarak isimlendirilen bu yeni buton, Facebook arkadaşlarınızın yaptığı paylaşımları 30 gün boyunca görmemenizi sağlayacak.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156872367266729/

Susturma butonunun tamamen yeni bir özellik olduğu söylenemez. Çünkü bundan önceki dönemlerde de Facebook’ta arkadaşlarımız tarafından paylaşılanları görmemizi engelleyen seçenekler mevcuttu. Örneğin arkadaşınızı takipten çıkarabiliyorsunuz ve böylece paylaştığı şeyleri görmek zorunda kalmıyorsunuz. Ancak Susturma butonu yalnızca 30 gün boyunca paylaşımları engelliyor. Bu sayede birkaç paylaşımına sinir olduğunuz için takipten çıkardığınız kişilerden senelerce haber almama gibi bir olay yaşamıyorsunuz.