facebookta kisiye ozel gizlilik 1

Facebook’ta Özel Yorumlar Nasıl Yapılır?

Facebook’ta bir şey yayınlarsanız ve kimin görebileceğini sınırlamak istiyorsanız, gönderiyi paylaştığınızda veya sonrasında gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz. Gönderiyi oluştururken bunu yapmak için, yayınınız için bir kitle seçmek üzere “Gönderi” düğmesinin yanındaki kitle açılır menüsünü kullanın.

Gönderiyi yalnızca arkadaşlarınızla sınırlamak istiyorsanız, “Genel”, dünyadaki herkesin görebilmesi için “Genel”, yazıyı yalnızca kendiniz için görünür hale getirmek için “Yalnızca Ben” veya yalnızca belirli bir grup insan tarafından görülebilir.

facebook paylaşım ayarları

Gönderi doğrudan birileri tarafından görülemese bile, kaydın ekran görüntüsünü veya çıktısını görebildiğini veya yazıya erişimi olan birine ait bir cihazda görebildiğini unutmayın.

Facebook‘ta yayınlandıktan sonra bir yayındaki gizlilik ayarlarını değiştirmek istiyorsanız, yayının zaman damgasının yanındaki yayındaki gizlilik açılır menüsünü tıklayın veya tıklayın. Gizlilik ayarlarını istediğiniz ayarlara değiştirin. Ayarları değiştirmeden önce birinin yazıyı daha önce görmüş olabileceğini unutmayın; ancak ayarlar yazıyı gizler ve yazıyı Facebook’ta görmesini istemediğiniz yeni kişilerin engellenmesini sağlar.

Facebook Yorumlarını Düzenleme

Birisi yaptığınız bir yayına yorum yaparsa ve orada yorum yapmak istemezseniz veya daha sonra silmek istediğiniz Facebook’ta bir yorum yaparsanız, Facebook’tan silebilirsiniz. Bunu yapmak için, yorumun yanındaki “…” menüsünün üzerine dokunun veya üzerine gelin, ardından “Sil.”

Yorumların, yayınlandıkları yayınlardan veya fotoğraflardan ayrı olarak kendi gizlilik ayarlarına sahip olmadığını unutmayın. Facebook’ta bir yorumu gizleyemez ve yorum yaptığı içeriği görebildiğinden daha az kişi tarafından görülebilir hale getiremezsiniz. Tek seçenekleriniz, silmek veya yazı veya fotoğrafı görebilecek kişilere görünür bırakmaktır.