Facebook Android 1 1

Facebook’ta Büyük Tehlike, Arkadaş Kabul Etmeyin!

Bilgisayar korsanları bu seferde sahte Facebook profilleri açarak Android casus yazılımı bulaştırmaya başladı.

Henüz daha en aktif sosyal medya platformu olmayı başaran Facebook yeniden hackerların hedefi oluyor. Kısa süre önce Çek bilgi teknolojileri güvenliği araştırmacıları ve Avast araştırmacıları, Facebook üzerinde büyük bir hızla yayılan Android casus yazılımı olduğunu fark etti. Birçok sahte kadın hesabıyla Facebook’tan arkadaşlık isteği atıldığını ve ciddi bir vurgunun olduğu söz konusu.

FACEBOOK’TAN KADIN HESABIYLA İSTEK ATIYORLAR!

Facebook üzerinden kadın hesabı açan hackerlar, sahte hesaplarla seçmiş oldukları kurbanlarla teker teker iletişim haline geçiyor. Ancak bu iletişim son günlerde ciddi anlamda artmış ve kurbanlarını ‘flörtleşmek’ amacı ile KiK Messenger uygulamasına geçirmeyi önererek bir bağlantı indirmesi gerektiklerini söylüyorlar. Bağlantıyı açanlar ise sahte bir KiK Messenger uygulamasıyla karşılaşıyor. Uygulama kurulduktan sonra casus yazılım devreye girerek cihaz içerisinde tüm yetkiyi korsanlara bırakıyor. Böylelikle korsanlar SMS, fotoğraf, rehber gibi birçok bilgiyi görebiliyor.

PEKİ NE YAPMALISINIZ?

Araştırmacıların açıklamasına göre uygulama içerisindeki iplerden yola çıkarak Lübnan merkezli olduklarını tam emin olmayarak belirtti. Sizlerin yapması gereken ise sahte profiller konusunda daha dikkatli olmanız ve tanımadığınız kişilerden uzak durmanız gerekiyor. Son olarak her bağlantıya tıklamayın.