Facebook Video 1

Facebook’da Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

Facebook, Platformunda yer alan videoların otomatik olarak oynatma özelliği bir çok kullanıcı tarafından beğenilmiyor.


Standart olarak Facebook‘un otomatik video oynatma özelliği açık olarak gelmiş olsada bu özellik istenildiği durumda kapatılabilir. Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılacağı konusunda çözüm arayanlar için detaylara devam edelim.

Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır?

Otomatik video oynatma özelliği hem masaüstü hemde mobil cihazlarda kapatabilirsiniz. Bu işlemler ayrı ayrı olduğundan masaüstü ve mobil cihazlar için ayrı ayrı açıklıyoruz.

İnternet sitesi üzerinden otomatik video oynatmanın kapatılması

Şayet Facebook‘a PC’niz deki tarayıcınız ile bağlanıyorsanız, otomatik video oynatmayı kapatmak için ilk olarak bu bağlantıya tıklayarak, Facebook video ayarlarını açın.

facebook otomatik video oynatmayı kapatma

Açılan ayarlar sayfasında yer alan, videoları otomatik oynat seçeneğini kapalı olarak seçin. Bu işlem sonrasında videolarınız otomatik oynatılmayacaktır.

Android Cihazda Facebook otomatik video oynatma kapatmanasıl yapılır?

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerde kullanmış olduğunuz Facebook uygulamasının ayarlarını açıp, videoları otomatik oynat seçeneğini, kapalı olarak ayarlamanız gerekiyor. Ancak bunu yapmak için birkaç adımı takip etmeniz gerekiyor. Şimdi o adımlara geçelim.

1 –Ayarlar menüsüne görselde yer alan işaretli olan sekmeye gidin. Bu alan iOS‘ta alt menüde yer alıyor.

facebook otomatik video oynatmayı kapatma

2 – ikinci olarak aşağı bölümde yer alan “Ayarlar ve Gizilik” yazan menüye ulaşın.

facebook otomatik video oynatmayı kapatma

3 –Ayarlar menüsünde “Medya ve Kişiler” bölümünde video ayarları yapılmakta. Ayarlar menüsünü aşağı kaydırarak doğru bölümü bulmalısınız.

facebook otomatik video oynatmayı kapatma

4 – Video ve diğer medyalarla ilgili tüm ayarları bu alandan istediğiniz gibi  kontrol edebilirsiniz. Otomatik video oynatmayı kapatmak için “Otomatik Oynatma” sekmesine gidin.

facebook otomatik video oynatmayı kapatma

5 – istediğiniz ayarı seçerek özellikle data kullanırken videoların otomatik oynatılması sonucu veri kaybını engellemiş oluyoruz.

facebook otomatik video oynatmayı kapatma

iOS’da Facebook otomatik video oynatma kapatma nasıl yapılır?

Android ile iOS arasında ki fark sadece ilk işlemin değişik şekilde yapılmasını içeriyor. Android versiyonunda ayarlara giriş sekmesi üst kısımda yer alırken, iOS’te aşağıda bulunuyor. Geriye kalan tüm işlemler aynı sıralama ile yapılabiliyor.

Bu adımları takip ederek masaüstü ve mobil cihazlarınızda otomatik video oynatma özelliğini kapatmış oldunuz.