Facebook ve YouTube, deterjan yeme videolarına el atıyor

İnternette yeni bir trend olarak boy gösteren deterjan yeme olayı, birçok kişiye kötü örnek olduğu gerekçesiyle internetin en büyük video paylaşım platformlarından olan YouTube ve Facebook üzerinden kaldırılıyor. Detaylar haberimizde.

İnternet, ulaşılması zor bilginin kolayca bulunabildiği, saniyeler içerisinde haberleşmenin gerçekleştirilebildiği bir platform olmasına rağmen bazı durumlarda bu özellikleri kötü şekillerde kullanılabiliyor. Buna bir örnek de internetin yeni trendi, deterjan yeme olayı. Gençler arasında bir şaka olarak başlayan ve kısa bir sürede “komik olma” amacıyla tehlikeli bir hale bürünen bu trend, birçok kişinin deterjan yerken videosunu paylaşmaya başlamasıyla tamamen şakadan farklı bir tarafa yöneldi. Yapılan şeyin çok tehlikeli olduğunu açıklayan uzmanlar, bu gibi “komikliklerin” yapıldığı videoların internette zaman harcayan küçük yaştaki bireyleri kötü etkileyebileceğini dile getirdi. Bu açıklamanın ardından, sosyal paylaşım platformlarından olaya müdahale geldi.

En büyük video paylaşım platformlarından olan Facebook ve YouTube, deterjan yemeyle bağlantılı tüm videolarını ve içeriklerini kaldırmaya başlayacaklarını duyurdu. Bunların kullanıcılarını kötü etkilediğini paylaşan platformlar, deterjan üreticileri tarafından paylaşılan videolarla da destek buldu.

deterjan yeme

Deterjan üreticisinden “sakın deterjan yeme” uyarısı

Bu videolarda en çok kullanılan deterjan markası olan Tide, Twitter hesabı üzerinden bir Amerikan futbolu oyuncusuyla görüşerek deterjan yemenin zararlı olup olmadığıyla ilgili bir video yayımladı. 2018 senesinde deterjan üreticisinin böyle bir video yayımladığını görmek gerçekten hepimiz adına utandırıcı olsa gerek.

https://twitter.com/tide/status/951940660499755008