Facebook Yalan Haberleri

Facebook Yalan Haberleri Engelleyecek Bir Sisteme Geçiyor

Sosyal medyanın devi olarak adlandırılan Facebook’ın başı son dönemde yalan haberlerle belada. Büyük medya sitelerinin bile haberler için kullandığı başlıklarla kullanıcıyı çekme adına abartılmış manşetler ve içerikleri yalan haber sistemiyle beraber engelleyecek olan sosyal medya devi bunun için yeni bir teknolojiye geçeceğini belirtti. Artık Facebook Yalan Haberleri engellemek için bambaşka bir teknoloji kullanacak. İşte detaylar.

Sosyal medya uygulamaları bir hayli sık kullanılmaya başlandı. Aslında haberleşme ya da paylaşımda bulunma adına yüzyılın yeniliklerinden biri olarak değerlendirilse de sosyal medya uygulamalarının ciddi sorunları da yok değil. Özellikle sosyal medya uygulamalarında sıkıntılı sonuçlar doğuran yalan haberler hem kullanıcıların hem de doğrudan sosyal medya uygulamalarını zor suruma sokmakta. Bu durumdan en çok mağdur olan uygulamalardan birisi de Facebook uygulaması.

Birçok ülkeden yalan haber paylaşımına olanak sağlayan bir yapısı olduğu için defalarca uyarı alan Facebook bu konuda defalarca ceza almasıyla da gündem olmuştu. Sosyal medya devinin ise tüm bu sorunları çözmek için yeni bir sisteme geçiş yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Facebook Yalan Haberleri engellemek için kullanacağı yeni bir sistemi tanıttı. Bu sistem sayesinde artık yavaş yavaş olsa da yalan haberlerin önüne geçilmiş olacak. İşte yeni sistemler hakkında detaylar.

Facebook Yalan Haberleri engelleyecek

Facebook Yalan Haberleri Nasıl Engelleyecek?

Facebook Yalan Haberleri engellemek için kullanılan sistemin ise click bait başlıkları engelleyeceği açıklandı. Bu sistem sayesinde artık Facebook yapay zeka sistemi paylaşılan içerikle başlıkları karşılaştıracak. Öncelikle başlıklarda yer alan abartı ifadeler engellenecek. Bunun dışında kullanıcı habere tıklasın diye yapılan kelime oyunlarının da önüne geçilecek. Bunun dışında içeriklerle başlıklar karşılaştırılacak.

Facebook Yalan Haberleri engellemek için kullanacağı bu sistemde ayrıca içerik denetlemesi için farklı dillere göre farklı çalışmalar yapacak. Dillerin yapısının da algılanacağı sistemin yavaş yavaş kullanılmaya başlandığı ve Facebook’un ifadelerine göre bu sistemin anında olmasa da belli bir süreç içerisinde Facebook Yalan Haberleri engelleyeceği belirtiliyor. Şu an için yapılan çalışmanın olumlu olumsuz sonuçlarının nasıl sonuçlar vereceği ise merakla beklenmekte. Bakalım yeni sistem nasıl bir başarı elde edecek.