Facebook Wi Fi Erisim Noktasi Bulucu 2

Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu Güncellemesi Geldi

Geçtiğimiz günlerde 2 milyar kullanıcı sayısını aşan Facebook, bu rakamlarla beraber sosyal medyanın lider uygulamaları arasındaki yerini kesinleştirdi. Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulaması olan Facebook’un yeni kullanıcı sayısından sonra şimdi ise merakla beklenen yeni teknolojisi yayınlandı. Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu sistemi olarak bilinen sistemi yayınlayan Facebook, şimdiden ilgi odağı oldu. İşte detaylar.

İnternet erişimi artık çok kolay bir hal almaya başladı. Kullanıcılar çok kolay bir şekilde internet erişimi sağlayabildikleri gibi hemen her yerde de internet bağlantısı desteklenmekte. Gelişen internet teknolojileriyle beraber bu alanda sürekli yeni teknolojilerle de tanışmaya başladık. Bu alanda son adımı ise Facebook attı.

Aslında 2016 yılında konuşulmaya, daha doğrusu test edilmeye başlanan Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu teknolojisiyle gündeme gelen sosyal medya uygulaması, sonunda beklenen Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu güncellemesini de yayınladı. Hem Android hem de iOS için yayınlanan yeni özellikle beraber Facebook sayesinde internet bağlantılarının bulunduğu noktalarda görüntülenebilecek. Sistemin işleyişine bakalım.

Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu Nasıl Çalışacak?

Yeni sistem sayesinde Facebook kullanıcıları çok kolay bir şekilde çevrede yer alan WİFİ ağlarına erişebilecek. Kullanıcıların etraflarında yer alan WİFİ bağlantı noktalarını gösterecek olan Facebook, bunun için uygulama içerisinde özel bir bölüm sunacak. Kullanıcılar diğer sekmesi altından “kablosuz bağlantı noktaları bul” kısmına girip özelliği açık konuma getirebilecekler.

Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu

Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu sistemini açık konuma getirdikten sonra kullanıcılar WİFİ bağlantı noktalarını bulabilecek. Hatta çevrenize yakın olan bağlantı noktalarını doğrudan haritalar üzerinden de görüntüleyebileceksiniz. Beğeni toplaması beklenen yeni sistemin işletmeler kısmında ise bir düzenleme uygulaması gerekecek.

Şöyle ki işletmeler isterlerse Facebook sayfalarını düzenleyerek Facebook Wi-Fi Erişim Noktası Bulucu sistemine dahil olabilecek. Bu düzenlemeyi yapmayan işletmelerin ise haritalarda gözükmeyeceği belirtiliyor. Yeni sistemin güncellemesinin bölge bölge yayınlanmaya başladığı belirtiliyor. Güncellemelerin ülkemizde ne zaman kullanıma gireceği konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat bu sürenin çok uzun bir süreç olmayacağını da ekleyelim. Öyle ki güncelleme 1 yıldır test ediliyor.