Facebook Verilerini Korumak için Ödüllü Program Başlattı!

Geçtiğimiz ay yaşanan Cambridge Analytica skandalı sonrası tüm dünyadan tepki Facebook çok büyük bir zarara uğradı. Yaşanan skandalı kabullenen Zuckerberg hatasını telafi edebilmek için yeni girişimlerde bulunmaya başladı!

Cambridge Analytica skandalı ile tüm dünyada adeta hedef haline gelen Facebook gizlilik politikası üzerinde çalışmaları hızlandırmaya karar verdi. Mark Zuckerberg olay sonrası bir ödül programı başlattı. Facebook tarafından yapılan açıklamada, “Düzenlenen bu program kapsamında herhangi bir Facebook uygulamasını kullanarak insanları siyasi veya dolandırıcılık yapan kişileri bulan ve bunları birinci dereceden bilgilerle kanıtlayan kişiler ödüllendirilecek” denildi.

Facebook Kullanıcı Verileri ve Gizlilik Konusunda Çalışmalar Yürütüyor

Facebook yaşanan veri skandalları sonrası bunlara önlem olabilecek kişileri ödüllendirmeye karar verdi. Data Abuse Bounty isimli program çerçevesinde 40 bin dolara kadar kullanıcılara ödül verilecek. Ayrıca bu kişiler Facebook tarafından özel olarak listeye alınacak. Facebook bir nevi özel verilerin korunması için bağımsız yardımcılar ile çalışacak.

Facebook bu program ile bir nevi kullanıcılarının verilerini güvende tutmaya çalışacak. Dünya genelinde adeta hedef haline gelen Facebook’un bu hareketle yanlışlarını ne kadar düzeltebileceği soru işareti oluşturdu.