Facebook

Facebook, uygulamasıyla kullanıcı gizliliğini ihlal etmekle suçlandı

Almanya’da bulunan bir mahkeme, Facebook’un uygulamasıyla birlikte kullanıcılarının birçok gizliliğini ihlal ettiğini ileri sürdü ve şirketin bu ihlalleri kullanıcılarına daha açık bir şekilde anlatmak için hiçbir şey yapmadığını belirtti. Şirket, farklı ülkelerle de bu gibi sorunlardan ötürü karşı karşıya gelmişti.

Facebook bir kez daha mahkemelerle karşı karşıya geliyor. Almanya’da bulunan bir mahkeme, Facebook’un mobil uygulaması üzerinden kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini ve hangi gizliliklerin ihlal edildiğini kullanıcılara bildirmek adına neredeyse hiçbir şey yapmadığını paylaştı. Kullanıcılarla ve araştırma kurumlarıyla kullanıcıların izin verdiği verileri paylaşması, bu şekilde verilerin kullanıldığını bildirmesinin doğru olabileceği sonucuna varan mahkeme, bazı durumlarda veri kullanımı için yeniden izin istenmesi gerektiğini belirtti. Örneğin bir kişiyle sohbet ettiğiniz veya paylaşım yaptığınız sırada konum bilginiz Facebook’a ulaşıyor ve bunun gerçekleşmesini istemeyen kullanıcılar için belirli bir seçeneğin onlara sunulması gerekli.

Facebook

Facebook, bu olaydan önce de Avrupa’da birçok kez hukuk sorunu yaşamıştı. Bazı ülkeler kullanıcı gizliliğini ihlal ettiği nedeniyle Facebook’a değişim çağrısı yapmış ve bazı uluslararası kuruluşlar sosyal paylaşım platformunu belirli kurallara uymak zorunda bırakmıştı.