Facebook uygulamasının özellikleri

Facebook uygulamasının özellikleri

Sosyal medya devi Facebook uygulamasının özellikleri pek çok kullanıcı tarafından merak edilen bir durum haline gelmiş bulunuyor.

Özellikle Facebook uygulamasını daha profesyonel kullanmak isteyen kişiler uygulamanın özelliklerine daha iyi hakim olmak için bu konu hakkında araştırmalar yapıyor. Facebook, geçmişten günümüze eklediği birçok özellik ve sağladığı kolaylıklar ile işe yarar bir platform haline gelmiş durumda.

Facebook uygulamasının özellikleri

Facebook’un en çok kullanılan özelliklerinden birisi de kısayollar olarak yer alıyor. Kısayollar ile birlikte kullanıcılar sık kullandığı sayfa, grup ve oyunu buraya ekleyebiliyor ve istediği zaman o sayfaya hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

Uygulamada kullanımı yaygın olan bir diğer özellik sohbet sistemi olmaktadır. Facebook üyeleri birlikte sohbet edebilmek için Messenger kullanıyor. Messenger, Facebook’un en büyük sosyal medya mesajlaşma servislerinden birisi. Bu uygulamanın tek özelliği Facebook kullanıcıları ile mesajlaşmak değil ayrıca SMS bildirimi almak. Facebook Messenger’da oyunlar dahi yer alıyor. Kullanıcılar oyun oynayarak arkadaşı ile rekabet yapabiliyor.

Facebook uygulamasının özellikleri

Facebook’un tercih edilen özellikleri arasında sayfa yönetimi bulunuyor. Kullanıcılar yeni bir sayfa kurarak bu sayfayı büyütebilir ve sayfanın birçok özelliğinden yararlanabilir. Facebook sayfalar sekmesinde yer alan diğer özellikler arasında kullanıcının beğendiği Facebook sayfaları, keşfet sekmesi ile birlikte önerilen sayfalar, yönetilen sayfalar ve davetler olmakta.

Facebook Pay özelliği de bazı kullanıcılar tarafından özellikle de Facebook’ta ödeme yöntemini kullananlar tarafından tercih edilen bir sistem. Facebook’ta sponsorlu bir reklam verildiğinde veya uygulama için ödeme sistemi kullanıldığında Facebook Pay sistemi devreye giriyor. Bu sistem kullanıcının ödeme yöntemi ekleyip ödeme yapabilmesini sağlıyor. Facebook Pay hizmeti içerisinde geçmiş ödemeler ve düzenli ödeme sistemi de bulunuyor.

Kullanıcıların işine yarayacak bir diğer özellik Marketplace sistemi olarak yer almakta. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar satmak istediği bir ürünü buradan satarak gelir elde edebiliyor. Ayrıca kullanıcı kendi konumuna en yakın bir kullanıcı ile iletişime geçerek istediği bir ürünü satın alabiliyor. Marketplace üzerinde yer alan ürün kategorileri ve arama sistemi sayesinde ürün bulmak oldukça kolay.