Facebook Nijerya

Facebook, tarihinde ilk defa resmi olarak seçimlere dahil oluyor

Facebook, Nijerya’nın 2019 senesinde yapılacak olan seçimlerinde rol alacağını ve ülkeye bu zorlu dönemde yardımcı olacağını duyurdu. Sosyal paylaşım platformunun her geçen gün siyasete biraz daha dahil olması, dünya genelinde bazı sorunların yaşanacağının göstergesi.

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformu olan Facebook, Nijerya’ya 2019 seçimlerinde yardımcı olacağını duyurdu. Bu haber, Facebook’un Afrika Kamu Politikası Direktörü Ebele Okobi’nin Nijerya’nın bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu (INEC) Başkanı ile görüşmesinin ardından paylaşıldı. İki isim, ülkenin bu zorlu seçim dönemini en iyi şekilde atlatabilmesi adına neler yapılabileceğini konuştu.

Facebook Nijerya

Facebook siyasette yer almaya başlıyor

Bu gibi görüşmelerle her geçen gün siyasi konularda biraz daha fazla yer bulmaya başlayan Facebook, bazı uzmanlara göre yanlış hamlelerde bulunarak bazı ülkeler ve vatandaşları açısından sorun yaratabilecek adımlar atıyor. Sosyal paylaşım platformu, daha önceki zamanlarda ABD seçimlerinde Rusya’nın etkisi olup olmadığını araştırmış, bu olayla aylarca gündemde kalmıştı. Bazı kaynaklar yeterli araştırmanın yapılmadığını söylemiş, bazıları ise sosyal paylaşım sitesinin Rusya yanlısı olduğunu iddia etmişti. Neredeyse her düşünce şeklinde Facebook’un suçlandığı bir durum ortaya çıkmıştı.

Umuyoruz ki yakın zamanda bu gibi olaylarda sosyal paylaşım sitesinin adını çok daha az görürüz. Sene başında Mark Zuckerberg, bir süredir yetersiz kalan ilgisini artıracağını ve Facebook’u yeniden eskisi gibi yapacağını duyurmuştu. Zaman içerisinde bunun olup olmadığını göreceğiz.