Cambridge Analytica Facebook

Facebook verileri çalınan kullanıcılar açıklandı!

Cambridge Analytica’nın neden olduğu Facebook skandalından ülkemizde binlerce kişinin etkilendiği ortaya çıktı. Hesabınızın etkilenip etkilenmediğini öğrenmek ister miydiniz?

Facebook’un kullanıcılarından izinsiz olarak elde ettiği verilerin, denetlenmeyen sistemden ötürü Cambridge Analytica tarafından kullanıcı gizliliğini ihlal eden şekillerde kullanıldığının ortaya çıkmasıyla sosyal paylaşım platformunun başı derde girmişti. İlk olarak yalnızca birkaç milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını söyleyen şirket, sonradan bu sayıyı 50 milyona arttırdı ve son olarak tam sayının 87 milyon olduğunu açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre 87 milyon kişinin arasında tam 234.584 de Türk bulunuyordu.

Facebook skandalında bilgileri çalınan hesaplar nasıl öğrenilir?

Bugün, Cambridge Analytica skandalından etkilenen kullanıcılara verilerinin kullanıldığını açıklayan bir bildirim gönderildi. Aslında birçok kullanıcı olayla ilgili olarak bir bildirim aldı, ancak verileri kullananların aldığı bildirimler daha farklıydı.

Facebook
Soldaki bildirim tüm kullanıcılara, sağdaki bildirim ise yalnızca bilgileri çalınan kullanıcılara gönderildi.

Bu bildirimler Uygulama Kontrolü isimli özelliğin bugün kullanıma sunulmasıyla birlikte kullanıcıları haberdar etmek için gönderildi. Bu bildirimlerin bazı nedenlerden ötürü farklı ülkelerdeki kullanıcılara farklı saatlerde gönderilebileceği de belirtildi.