Facebook

Facebook, seçimler için şimdiden hazırlıklara başladı

Facebook, ABD seçimlerinde dış kaynaklı propagandaların etkili olmasını engellemek için şimdiden çalışmalara başladığını duyurdu.


Donald Trump’ın ABD Başkanı seçildiği seçimde Rus propagandası yapılmasına aracı olduğu gerekçesiyle tepki gören Facebook, ara dönem seçimlerinde aynı sorunları yaşamamak için şimdiden çalışmalara başladı. Paylaşılan haberlere göre sosyal paylaşım sitesi, propagandayı engellemek ve bu seçimlerin de “suçlusu” olarak gösterilmemek adına büyük bir ekip kurdu.

Facebook

10 bin yeni çalışanın da dahil edildiği ekip, “savaş odası” olarak isimlendirilen bir çalışma alanından sosyal paylaşım platformunu büyük bir titizlikle izliyor. Bu devasa ekibin görevleri arasında başka ülkelerle ilişkisi olan propaganda içeriklerini engellemek, sahte hesapları tespit etmek ve silmek, yanlış bilginin yayılmasını durdurmak veya yavaşlatmak, siyasi içerikli reklam ve paylaşımlar için saydamlık sağlamak bulunuyor. Bir süredir göreve devam eden ekip, iddilara göre altı ay içerisinde bir milyardan fazla sahte hesabın silinmesini sağladı.

Seçimdeki taraflar, Facebook’un 2016 seçimlerine kıyasla daha iyi bir sosyal paylaşım platformu deneyimi sunduğunu düşünüyor. Seçim sonucunda da şirketin suçlananlar arasında olup olmayacağını göreceğiz.

Kaynak