Facebook Sahte Rus hesaplari ABD seciminde 100.000 dolarlik reklam satin aldi

Facebook Sahte Rus hesapları ABD seçiminde 100.000 dolarlık reklam satın aldı

Facebook’ta iç soruşturmasında, sahte Rus hesaplarının 2016 ABD seçim kampanyası sırasında yaklaşık 100.000 dolarlık reklam satın aldığı belirtildi.

Bir Facebook soruşturması sonrası, 2016 ABD seçimi sırasında birçok sayıda sahte Rus hesabının 100.000 doları bulan siyasi reklam satın aldığı ortaya çıktı. Sosyal paylaşım platformu Perşembe günü bir açıklamasında, reklamların ve hesapların ideolojik olarak siyasi mesajların çoğaltılmasında kullanıldığını belirtti.

Güvenlik Sorumlusu Alex Stamos, ” Seçim sürecinde Rusya’nın yapmış olduğu müdahale hakkında 2016 ABD seçimlerinden günümüze kadar çok fazla soru geldi,” dedi. “Reklam satın alımlarına detaylı baktığımızda, 2015 Haziran’dan 2017 Mayıs ayına kadar reklam harcamaları yaklaşık 3000 reklamla ilişkili olarak 470 aktif hesapta ve sayfalar ile politikaları ihlal eden yaklaşık 100.000 dolar ABD doları bulduk” diye belirtti.

Facebook yapmış olduğu son analizde hesapların ve sayfaların birbirleriyle ilişkili olduğunu ve Rusya dışına çıktıklarını ifade etti. Stamos yeni bir açıklamasında, “Facebook’da otomatik olarak gerçek olmayan hesaplara izin vermiyoruz. Sonuç olarak şuan bile tespit edilen hesapları ve sahte sayfaları kapatıyoruz.” dedi.

Facebook, yeni bir algoritma üzerinde çalışıyor ve sahte hesaplar üzerinde yakın zamanda ciddi bir önlem alacağını gizlice ifade ediyor.