Facebook cezası

Facebook Paylaşımını Beğenen Kullanıcıya Rekor Ceza

Facebook en büyük sosyal medya uygulamalarından biri olarak değerlendirilirken, sürekli olarak kullanıcı sayıları da artmaya devam ediyor. Şu an için en çok kullanıcı bulunduran uygulama olarak dikkat çeken Facebook, son olarak ise bir ceza kararı ile gündeme geldi. Bu kez benzerlerinden çok farklı olarak Facebook üzerinde bir paylaşımı beğendiği için kullanıcıya rekor miktarda ceza kesildi. İşte detaylar.

Sosyal medya uygulamaları son yıllarda dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamalar olmaya başladı. Twitter, Facebook derken bu alanda dünyanın en başarılı markaları haline de gelmeye başlayan sosyal medya uygulamaları iletişim teknolojilerini de değiştirdi. Tabi bu sistemlerin getirdiği ayrıcalıklar bir yana dursun sosyal medya uygulamalarının yol açtığı sorunlarda bir hayli fazla. Bu noktada özellikle kullanıcıların güvenliği konusunda ciddi sorunlar yaşandığını söylemek gerekiyor.

Hakaret içerikli mesajlar ve ifadeler ise sosyal medya uygulamalarında en çok şikayet edilen konulardan bir tanesi. Artık dünya genelinde suç kapsamlarına da girmeye başlayan sosyal medya uygulamaları üzerinden hakaret içeren mesajlar üzerine son gelen örnek ise bu alanda ne kadar kararlı çalışmalar yapıldığını gösteriyor. Son olarak Facebook uygulamasında yaşanan olay en büyük örneklerden de biri oldu.

Facebook

Facebook Tarihinde En İlginç Ceza

Son örnek İsviçre’de yaşandı. Hayvan Islah derneğinin başkanı olduğu belirtilen Erwin Kessler tarafından gündeme gelen konuda, Kessler’in kendisine Facebook mesajlarıyla hakaret eden kullanıcıları şikayet etmesiyle olay başlıyor. Açılan davada Erwin Kessler isimli kullanıcıya yapılan hakaret içerikli yorumları yapan isimler suçlu bulunuş. 10 kişiyi bulan isimler suçlu bulunmasıyla beraber para cezasına da çarptırılmışlar.

Para cezası ile karşı karşıya gelen kullanıcılar bir yana dursun açılan davada söz konusu paylaşımları beğenen isimde ceza ile karşı karşıya kalmış. Facebook tarihinde ilk defa yorumu beğenmesiyle ceza alan kullanıcının aldığı ceza miktarı ise 4 bin İsviçre frankı olarak belirlenmiş. Facebook tarihinde de bir ilke imza atmış olan karar sonrasında, bu durumun diğer davalarda emsal teşkil edip etmeyeceği de merak konusu. Şimdilik bu konuda bir açıklama yapılmış değil.