Facebook ozur diledi Taslak verilerinizi silecegiz

Facebook özür diledi: Taslak verilerinizi sileceğiz!

Yaşanan son olaylardan sonra birçok Facebook kullanıcıları, profil verilerini indirme seçeneğini kullanarak hiç beklenmeyen bir durumla karşılaştıklarını belirtti. Bu verilerin içerisinde kişilerin hiç yayınlamadıkları videolar bile yer alıyordu. Elbette bu durum rahatsız edici olurken, Facebook  “Videolar Silinecek” dedi.

Kullanıcıların gizliliği söz konusu olduğunda ilk aklımıza gelen Facebook oluyordu. Ancak son olaylar üzerine milyonlarca insanın verilerini çalmakla suçlanan ve bu verilerin paylaşıldığı bir platform olarak anılan Facebook ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldı. Binlerce üyesini hızla kaybeden platform birçok kez açıklama yaptı ancak kullanıcı kitlesi azalmaya devam ediyor.

Binlerce kişi Facebook’u bırakma kararı almış ve bu topluluk her geçen saniye artmaya devam ediyor.

Kullanıcılar ise yayınlamadıkları fotoğraf ve videoların bile arşivlenmesi üzerine Facebook’a isyan etmeye başladı. Şirket ise son olarak yeni bir açıklama yaparak kendini affettirmek istiyor.

 

Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı kullanıcıların eski taslak videolarını, Bilgileri İndirme Aracımızdan edindikleri dosyalar içinde ulaştıklarına dair raporlar gördük. Taslak videoların sunuculardan silinmelerini engelleyen bir hata keşfettik. Bu videoları siliyoruz ve durumdan dolayı özür dileriz.”