Facebook ozel video sohbet cihazi uzerinde calisiyor

Facebook özel video sohbet cihazı üzerinde çalışıyor

Facebook’un Bloomberg tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre özel video sohbet donanımı üzerinde çalıştığı bildirildi . Cihazın, Facebook’un donanım odaklı Bina 8 ürün geliştirme laboratuvarının ilk ürünüydü ve notebook boyutunda bir ekran içermesi bekleniyor. Raporda, görüntülü sohbet katılımcılarının coğrafi olarak birbirinden ayrı durdukları yerden ayrılmalarını sağlamak için hazırladıkları bildirildi.

Bloomberg’in raporu, Bina 8’in, sosyal ağ sağlayıcısı tarafından geliştirilen bir ses asistanı kullanacak olan Amazon’un Echo ve Google Home’a ​​benzeyen ayrı bir akıllı hoparlör ürünü geliştirdiğini iddia ediyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 2016 yılında Iron Man’den Jarvis’e benzer akıllı bir ev arkadaşı kurmaya odaklanan yıllık kararlarından kaynaklanan bir projenin parçası olarak kendi ev ses asistanını geliştirdi.

Facebook’ta akıllı bir hoparlörden duyduğumuz ilk şey değil – geçen hafta DigiTimes kaynaklı bir raporda, şirketin tedarik zinciri kaynaklarının, entegre 15 inç ekranlı akıllı bir hoparlörün bir potansiyelin izini sürdüğünü belirttiğini belirtti. 2018 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıktı.

Bu yeni rapordaki ayrıntılara dayanarak, akıllı hoparlör ve 15 inç ekranlı cihaz aslında iki ayrı ürün olabilir gibi geliyor. 15 inç ekran, en azından görüntülü sohbet için uyarlanmış bir dizüstü bilgisayar boyutundaki ekrana sahip bir cihazın bu yeni önerisine uyuyordu.

Bloomberg, video sohbet cihazında fotoğrafik (insanların yüzlerine yakınlaştırma ve kilitleme özellikleri sunan) ve ses performansını artırmak için kullanılan yapay zeka teknolojisine sahip geniş açılı bir kamera, yerleşik mikrofon ve hoparlörlerden oluşacağını da belirtti. Sınamada, ekranı destekleyen ince bir stand ile destekleniyor ve bu 13 ila 15 inç büyüklüğündedir. FB’nin kendi işletim sistemi yerine işletim sistemi için Android’i düşünüyor olduğu söyleniyor.

Facebook ayrıca 360 derecelik videoları sosyal platformlarına getirmek için itişmeleri ile uyacak olan cihaz için 360 derecelik bir kamerayı test etti, ancak başlangıçtaki planlanan ürün tanıtımı için zamanında hazır olmayacak. Bloomberg, bildirildiğine göre “birkaç yüz dolar” için perakende satış yapmak için hazırlanıyor; bağımsız akıllı konuşmacı, yaklaşık 100 dolara satmayı hedefliyor; Facebook, tamamen görüntülü sohbet donanımına odaklanmaya karar verirse, o konuşmacı da tamamen imha edilebilir.

Bir görüntülü sohbet cihazı, görüntülü sohbetin sürtüşmesini azaltarak geniş bir kullanıcı tabanına erişebilmesini sağlamak için platformda oturum açma ve uygulama gerektiren ek bir hizmet haline getirmenin bir yolu da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde Facebook için mantıklı olabilir Genel amaçlı kullanım için tasarlanmıştır. Artı, Facebook Messenger ile entegre olabilir, bu sohbet platformunu geniş iletişim için varsayılan bir seçenek haline getirir ve aynı anda müşteri hizmetleri işlem platformu olarak büyümesine yardımcı olur.