facebook messenger logo2 1920 1

Facebook Messenger’da 4K fotoğraf dönemi başladı

Facebook, bugünden itibaren Messenger kullanıcılarının 4K çözünürlükteki fotoğrafları birbirine gönderebileceğini duyurdu.

Facebook’un bugün yaptığı açıklamaya göre Messenger üzerinden 4K çözünürlüklü fotoğrafların gönderilebilmesi artık mümkün. Tüm işletim sistemlerini kapsayan bu yenilik, Facebook kullanıcılarının bir süredir şikayet ettiği sorunlardan birisine, düşük kaliteli görsellere çözüm sunabilecek gibi görünüyor.

Tüm Messenger kullanıcılarının bu yeni özellikten faydalanabileceği açıklandı ancak özelliğin kullanıma sunulması belirli bir sırada gerçekleşecek. İlk olarak ABD, Kanada, Fransa, Avustralya, Birleşik Krallık, Singapur, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore 4K çözünürlüklü fotoğraflar paylaşabilecek. Özellik, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu diğer ülkelerde gelecek haftalarda kullanıma sunulacak.

messenger4K
4K çözünürlüğün farkı

Facebook Messenger yalnızca 2K çözünürlüğü destekliyordu

4K çekim yapan akıllı telefonların yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı düşünülürse, daha önceden de Messenger üzerinden yüksek çözünürlüklü fotoğraflar göndermenin mümkün olduğu söylenebilir. Messenger’ın bu özelliği kullanıma sunma konusunda geri kalmasının asıl nedeni ise bant genişliği sorunları yaşamasıydı ve görünüşe göre Facebook bu sorunları çözüme kavuşturdu.