Facebook Marketplace 1

Facebook, Marketplace ile Türkiye’deki Online Alışveriş Piyasasını Kızıştıracak!

Facebook’un 64 ülkede kullanımda olan alışveriş platformu olan Marketplace’i Türkiye’de de kullanıma sunmaya başladı.

700 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Marketplace sistemi, yerel ürünlerin alım ve satımını bir araya toplamak amacı ile kullanılıyor.

Facebook Marketplace Ürün Yönetimi Direktörü Karandeep Anand açıklamasında; “Bugün yerel ürünleri keşfetmeyi, almayı ve satmayı Facebook üzerinde tek bir çatı altında toplayarak kolaylaştıran Marketplace platformunu Türkiye’de kullanıma sunuyoruz. İnsanların hâlihazırda Facebook’u kendi toplulukları içinde ürün alım satımı için kullandığını biliyoruz ve Marketplace ile artık bunu çok daha kolaylaştırıyoruz.” bulundu.

marketplaceape

Marketplace üzerinden gerçekleşen alıcı ve satıcı arasında geçen tekil sohbetlerin % 77 oranında artış gösterdiği, aylık aktif kullanıcısının 700 milyondan fazla olduğu,  1 Ocak 2017’den bu yana dünya genelinde  Marketplace sekmesinde yapılan aramaların  3 kat arttığı, araç, mobilya ve elektronik kategorilerinin en çok etkileşime geçilen kategoriler  olduğu ve Marketplace’in Türkiye’ye açılması ile toplam 64 ülke’de hizmet verildiği belirtildi.

Facebook üzerinde yer alan Marketplace simgesine tıklanarak kullanıma başlayabileceğiniz platformda, üst kısımdaki arama sekmesinden istediğiniz ürünü yazarak arama yapabilirsiniz.

Çıkan sonuçları yer, kategori ya da fiyata bazlı filtreleyip inceleyebilirsiniz. Platformda yer alan 9  kategori ise şu şekilde:  Ev ve bahçe, konut, eğlence, giyim ve aksesuar, aile, elektronik, hobiler, araçlar ve seri ilanlar şeklinde. Şayet satın almak istediğiniz bir ürün bulursanız Messenger üzerinden satıcı ile iletişime geçebilir veya ürün satmak isterseniz resmini çekip, fiyat ve açıklama yazarak kolayca yayınlayabilirsiniz.