Facebook

Facebook, kullanıcılarından özür dilemek için gazetelere reklam verdi

Mark Zuckerber, Cambridge Analytica skandalından ötürü ne kadar üzgün olduğunu göstermek ve kullanıcılarından özür dilemek adına dünya çapında büyük gazetelere reklam verdi.

Cambridge Analytica olayının ortaya çıkmasından beri sürekli olarak kullanıcılarından özür dileyen Facebook, ne kadar üzgün olduğunu daha fazla kişiye bildirmek adına dünyaca ünlü gazetelere reklam verdi. Tüm bir sayfayı kaplayan ve olayla ilgili olarak Mark Zuckerberg’in yazdığı bir yazıyı barından reklamlar The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The Observer, Sunday Mirror, The Sunday Times, Mail on Sunday, Sunday Express ve Sunday Telegraph gazetelerinde yer buldu. İşte The Washington Post’ta yer alan reklam:

Facebook

Zuckerberg’in imzasını da taşıyan yazıda kullanıcılardan özür dileniyor ancak dikkat çeken bir diğer nokta mevcut. Yazıda Cambridge Analytica gibi farklı uygulamaların da bulunduğuna inanıldığından söz ediliyor. Yani kullanıcı verilerinin birden çok şirket tarafından izinsiz olarak kullanılmış olması da mümkün.

Facebook’un bu şekilde kullanıcılarına sesini duyurmaya çalışması oldukça güzel, ancak pahalı reklamlara başvurmak yerine gerçekten kullanıcılarının gizliliğine önem vermesi daha etkili bir yol olurdu. Yalnızca birkaç saat önce sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarının arama bilgilerini ve mesajlarını kayıt altına aldığı ortaya çıkmıştı.