Facebook

Facebook, şimdi de kullanıcılarının banka bilgilerinin peşinde

Facebook, bazı yeni özellikler kullanıma sunabilmek adına birkaç büyük bankadan kullanıcılarının hesap bilgilerini paylaşmasını istedi.


The Wall Street Journal tarafından paylaşılan habere göre Facebook’un bir sonraki hedefi kullanıcılarının banka hesabı bilgisi. Hayatın her alanına dahil olmak ve her türlü işlemi gerçekleştirebilmek için yeni özelliklerini kullanıma sunmaya devam eden sosyal paylaşım platformu, iddiaya göre ABD’deki bazı büyük bankalardan (JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citi ve Bancorp da bunlara dahil) kullanıcılarının hesap bilgisini paylaşmasını istedi. İddiaya göre bu bilgileri yeni bir özellik geliştirmede kullanacağını belirten sosyal paylaşım platformu, alışveriş ve banka işlemlerinin yapılabileceği bir özelliği kullanıma sunmayı hedefliyor.

The Wall Street Journal, bankalardan istenen bilgiler arasında kullanıcıların hesap bakiyesi ve kart kullanım detaylarının da bulunduğunu ileri sürdü. Tüm bu bilgilerle geliştirilecek yeni özellik, kullanıcıların hesap bakiyesini kontrol etmesine olanak sunacak ve dolandırıcılığa karşı koruma sağlayacak.

Facebook

Facebook: “Bankalarla görüştük ancak bilgi istemedik”

TechCrunch tarafından paylaşılan haberin ardından şirketten konuya ilişkin yazılı bir açıklama geldi. Facebook, bankalarla iş birliği yaptıklarını ancak kullanıcılarının hesap bilgilerini istemediklerini dile getirdi. Açıklamada belirtildiği üzere sosyal paylaşım platformunun bankalarla iş birliği yapmasının asıl nedeni, kullanıcıların her an ulaşabileceği bir müşteri destek sistemi oluşturabilmek. Belirli konularda müşterilere yardımcı olacak ve hesap düzenlemeleri yapabilecek bu sistem, şirketin söylediğine göre yalnızca bankalar ve müşterileri arasındaki iletişimi kolaylaştıracak. Ayrıca Messenger ile hesap bağlantısı kurulması durumunda kullanıcılar hesap bakiyesini kontrol edebilecek, para aktarım bilgisine ulaşabilecek. Şirket, tüm bu işlemlere ilişkin bilgilerin güvende olacağını da ekledi.

Bu açıklama gösteriyor ki The Wall Street Journal’ın iddialarının bir kısmı doğru. Facebook’tan gelen açıklamada hesap bilgilerinin istenmediği belirtiliyor, ancak aynı zamanda banka hesabının kontrol edilebileceğinden de söz ediliyor. Şirketin, bu gibi özellikleri kullanıma sunmadan önce tepki görmemek için bilgi paylaşmayı reddettiği ve hatta yalan söylediği biliniyor. Paylaşılan bilgileri göz önünde bulundurarak The Wall Street Journal’ın haberindeki bilgilerin “şimdilik” yanlış olduğu söylenebilir.

Kaynak