Facebook Kripto Para 1

Facebook Kendi Şifreleme Para Birimini Planlıyor

Bir basın açıklamasına göre, Facebook kendi şifreleme para birimini başlatmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal (WSJ), planların temelinde, Facebook kullanıcılarının yalnızca sosyal ağ satın alma işlemleri için değiş tokuş yapacak ve aynı zamanda çevrimiçi işlemlerde bulunacakları dijital bir para birimi olarak kullanmak istenmekte.

Facebook sözcüsü gazeteye göre rapor hakkında yorum yapmak istedi ve daha sonra gruba çeşitli yeni uygulamaları test etti. Bugüne kadar, Bitcoin gibi kripto para birimleri bile, güçlü fiyat dalgalanmaları karşısında, kendilerini İnternet üzerinden ödeme aracı olarak iddia etmişti.

Şifreleme Para Birimi

Facebook Ödeme Sistemi

Facebook proje üzerinde bir yıldan fazla bir süredir çalışıyor. Facebook şu anda kendi ödeme sistemini kurmak için finansal firmaları ve çevrimiçi perakendecileri istihdam ediyor. Böylece, diğer şeylerin yanı sıra, kredi kartı şirketleri Visa ve Mastercard ve ödeme işlemcisi First Data ele alınmıştır.

Tartışmalardan biri, kullanıcıların gelecekte para birimine nasıl yaklaşmaları gerektiğidir. Bir değişken olarak, reklamları Facebook’ta veya dijital para birimindeki diğer içeriklerde veya kullanıcılar ağ üzerinden alışveriş yaparken görüntüledikleri için ödeme kabul edilir.

Tıpkı Facebook kullanıcılarının İnternet’teki diğer web sitelerine profilleriyle zaten giriş yapabilmeleri gibi, Facebook kripto para birimi ağında alışveriş yaparken kendilerine özel bir seçenek sunulmalıdır.

Bununla birlikte gerçek para birimi ve kredi kartıyla ödenen Facebook, Mart ayında Instagram ile birlikte başlamıştı. “New York Times”, Şubat ayında Facebook’un, mesajlaşma servisi WhatsApp için kendi şifreleme para birimini planladığını bildirdi.