Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook işletme hesabı nasıl açılır? Yaklaşık olarak 3 milyar kullanıcı sayısına sahip Facebook, sosyal medyada aktif olarak kullanılan platformlardan yalnızca bir tanesidir. Günümüzde sosyal medya platformları amacının dışında ticaret amaçlı da kullanılmaya başlanmıştır. Nitekim Instagram ve Facebook gibi birçok platform, kendi siteleri üzerinden ticaret yapılmasını destekler durumdadır. Bu noktada işletme hesaplarını desteklemek amacıyla işletme profilleri, çeşitli reklam verme alanları ve ödeme gibi konular söz konusu olmuştur. Durum böyle olunca şirket sahipleri ve bireysel kişiler Facebook platformu üzerinden satış yapmaya başlamıştır.

Kullanmakta olduğunuz Facebook hesaplarınız üzerinden daha çok verim elde etmek istiyorsanız, hesabınızı işletme olarak kullanabilirsiniz. Nitekim günümüzde bildiğimiz ve günlük hayatta karşımıza çıkmakta olan birçok marka Facebook platformu üzerinde de aktif bir şekilde kendini göstermektedir. Kişiler, sahip oldukları Facebook işletme hesapları ile daha çok kişiye erişim sağlamakta ve olumlu yönde geri dönüşler almaktadır.

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook İşletme Hesabı Açma

Facebook işletme hesabı nasıl açılır? Facebook, sahip olduğu işletme hesapları ile verimli ticaret alanlarından biri haline gelmiş durumda. Durum böyle olunca şirket sahipleri Facebook işletme hesaplarının nasıl açılacağını ve yönetileceğini merak ediyor. İşletme hesabı sahipleri Facebook ve Instagram üzerinde yer alan hesaplardan diledikleri sayıda reklam yayınlayabilmektedir. Bunların dışında işlerine yönelik istatistikleri ise günlük olarak takip etme şansı yakalamaktadırlar. İşletme sahipleri vermiş oldukları reklam kampanyaları ile daha çok kişiye erişim sağlayabilmektedir. Peki, Facebook işletme hesabı nasıl açılır?

Facebook üzerinde işletme hesabı sahibi olmanız için dikkat etmeniz gereken konulardan biri sayfanızın gizliliğe kapalı olduğundan emin olmanızdır. Gizli hesaplar işletme hesaplarına çevrilmek için uygun olmamaktadır.

‘’ https://business.facebook.com/overview ‘’Facebook sayfasına giriş yapın

Sağ üst kısımda yer alan ‘’Hesap Oluştur’’ kısmına giriş yapın. Mevcut Facebook hesabınızı işletme hesabına çevirmek istiyorsanız burada o hesabınızın bilgileri ile sayfaya giriş yapabilirsiniz.

Gerekli bilgileri girmenizin ardından işletme hesabınız oluşturulmuş olacaktır. İşletme hesabının kurulumu oldukça kolay olmakla birlikte yönetmesi ve verim alınması sanıldığı kadar basit değildir. Nitekim işletme hesaplarını yönetmek ve verim almak için oldukça çaba gerekmektedir. Bu noktada üreteceğiniz kaliteli içerikler ve kaliteli görseller ile işletme hesabınızı daha kısa süre içerisinde büyütebilirsiniz.