Facebook Zuckerberg

Facebook çalkalanıyor: Hissedarlar, Zuckerberg’e dava açıyor!

Facebook‘un yalnızca birkaç saatte 129 milyar dolar değer kaybetmesinin ardından hissedarlar tarafından Zuckerberg‘e dava açıldı.


Cambridge Analytica ve diğer veri skandallarıyla aylarca manşetlerde kalan Facebook, şimdi de hissedarlarının davalarıyla çalkalanıyor. Şirket, geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin kullanıcı sayısı ve gelir verilerini paylaştı ve verilerin paylaşılmasıyla birlikte hisseler yaklaşık %20 oranında değer kaybetti. Son yıllarda kullanıcı sayısını düzenli olarak artırmaya devam eden sosyal paylaşım platformu, verilerden görüldüğü üzere bir duraklama dönemine giriş yaptı ve bu da hisselerinin tahmin edildiği kadar değerli olmadığı anlamına geliyordu. Güncellenen değerlerle birlikte şirketin toplam değer kaybı 129 milyar dolar civarında oldu.

Bu devasa kayıp, elbette şirket yöneticilerinin yanı sıra hisse sahiplerini de büyük ölçüde etkiledi. Hisse sahipleri, şirketin rekor seviyedeki değer kaybının ardından yeterince bilgilendirilme yapılmadığını, bilgilendirmenin yapılmamasından ötürü de engellenemez bir kayıp yaşadıklarını dile getirdi ve dava açacaklarını duyurdu. Dava edilecek kişiler arasında ise CEO Mark Zuckerberg ve CFO David Wehner bulunuyor.

New York’ta bulunan bir federal mahkemenin ilgilendiği toplu davada, Zuckerberg ve Wehner’ın şirket verileri hakkında yeterli bilgi paylaşmadığı ve hatta yanıltıcı bilgiler paylaştıkları öne sürüldü.

Zuckerberg, hisse değerlerindeki ani düşüşten ötürü servetinin 16 milyar dolarını kaybetti ve dünyanın en zengin altıncı insanı konumuna geriledi. Mahkemenin vereceği karar hissedarların zararının ödenmesi yönünde olursa, Zuckerberg’ün çok daha zor zamanlar yaşayacağı söylenebilir.

Kaynak