Facebook GIF

Facebook GIF Yıldönümüne Özel Güncelleme

GIF formatı bugün itibariyle yeni yılını kutlamaya başladı. GIF formatının ilk ortaya çıkışından bu yana tam olarak 30 yıl gibi bir süre geçti. Hala en popüler ve en çok kullanılan hareketli resim formatı GIF, yıldönümüne özel olarak ise birçok firma kutlamalar yapmaya başladı. Mini düzenlemelerle sunulan kutlamalara son olarak Facebook eklendi. İşte Facebook GIF kutlamaları.

Sosyal medya üzerinden görüntü paylaşımı en çok kullanılan sistemlerden biri haline geldi. Sadece belli başlı bir sosyal medya uygulaması üzerinden değil, hemen hemen her sosyal medya platformu üzerinden fotoğraf paylaşımı öne çıkmaya başladı.

Bu alanda ise en eğlenceli olarak gösterilen ve en çok paylaşımı yapılan görüntü formatlarından birisi de GIF formatı. Hareketli resimlerle çok daha eğlenceli paylaşımların yapılmasının önünü açan GIF formatı bugün itibariyle ise tam olarak 30.yılını kutluyor. 30 yıldır en popüler formatlardan biri olan formatın 30.yıla özel olarak ise Facebook’un yaptığı kutlamalar öne çıkmaya başladı.

Facebook GIF

Facebook Yeni Güncellemeleri Geliyor

Yeni yılına özel olarak GIF formatı için Facebook tarafından da bir adım atıldı. Sosyal medya devi tarafından atılan yeni adımla beraber artık kullanıcılar Facebook deneyimini de çok daha iyi yaşayabilecek. Öncelikle GIF paylaşım sisteminde değişikliklere gidilecek.

Yapılan değişiklikle beraber kullanıcılar sadece durum güncellemelerinde değil, yorumlar kısmında da GIF paylaşımları da yapılabilecek. Yorum alanında eklenecek olan GIF kısmında paylaşım için tek yapmanız gereken butonlara tıklamak olacak. Paylaşım ekranında yer alan yeni ikona basarak var olan tüm GIF seçenekleri içerisinden seçim yapmanız mümkün olacak.

Bunun dışında standart kullanıma ek olarak 30.yıla özel bir de çalışma yapıldı. Facebook bu çalışmada 20 ünlü internet yıldızla yeni bir çalışma yaptı ve internet yıldızlarıyla beraber yeni bir GIF paketi de oluşturdu. Facebook tarafından sunulan bu sistem sayesinde kullanıcıların hem GIF kullanımına teşvik edilmesi de bekleniyor. Bakalım Facebook tarafından sunulan yeni güncellemenin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.