Facebook Yalan Haberleri engelleyecek

Facebook, Daha Şeffaf Reklam İçin 1000 Kişiyi İşe Alacak!

Dünyanın en büyük sosyal ağ platformu olan Facebook geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu sunumda manipülasyonlar üzerinde durarak; Seçim döneminde, Rus müdahalesinin oup olmadığını araştırarak; reklam işleyişine şeffaflık getirmeyi amaçlıyor. Facebook bu amaç ile oluşturacağı ekibe toplam 1000 kişi alacağını açıkladı.

Tüm reklam alanlarında şeffaf bir hizmet sunmak amacı ile 1000 kişilik bir kadro oluşturacak olan Facebook aynı zamanda yapay zeka konusunda da daha fazla yatırım yapacak. Yapılacak olan değişiklik ile beraber Facebook platforumu üzerinden yapılacak olan reklam çalışmaları için reklam veren markalardan daha fazla detayda bilgi talebinde bulunacak olan Facebook aynı zamanda reklam ile sosyal grupları etkileyerek birbirleri ile tartışmalarını engelleyecek politikalarını da genişletecek.

Facebook’un bu çalışmasında hükümet ve çeşitli sektör liderleri tarafından da destekleneceği aşikar. Facebook’un bu değişikliği ne ölçüde başarılı olacak bilinmez ancak; Facebook Reklam politikalarının zorlaşacağını şimdiden söyleyebiliriz.