Creator App

Facebook Creator App ile YouTube’un Rakibi Olacak!

Facebook firması Facebook üzerinde video paylaşımı ve orijinal içerik üreticileri için yepyeni site kuruyor.

Geçtiğimiz aylarda VidCon etkinliğinde online video içeriği aracılığı ile yepyeni platform oluşturacağının sinyallerini vermişti. Mark Zuckerburg yeni platform için geliştirme hedeflediklerini vurgularken zamanın oldukça eğlenceli geçtiğini bildirmişti.

Facebook Live Creative Kit ve daha gelişmiş toplum yönetimi gibi birçok özelliği bünyesinde barındıran yeni uygulaması Creator App’i iOS kullanıcılarına sundu. Fakat uygulama henüz Android cihazlar için geliştirilmedi.

Creator App

Canlı Yayın ile Yeni Platform Oluşturulacak!

Creator App ile kullanıcılar Facebook üzerinden canlı yayın yaparken reklam yayınlayacaklar ve bu sayede para kazanabilecekler. Yeni geliştirilecek uygulamanın bir nevi canlı reklam seti haline geleceği vurgulandı. Canlı yayın sırasında özel çıkartmalar ve grafiklerle yayınlar bir hayli eğlenceli hale gelecek.

İçerik üreticileri Facebook hikaye kısmındaki özel kamera efektlerini ve çerçevelerini de kullanabilecek. Ayrıca uygulama canlı yayınların Instagram gibi farklı platformlarda yayınlanmasına izin verecek.

Creator App

Uygulama canlı yayın sırasında takipçilerin içerik üreticilerine ulaşabilmesi için özel bir mesaj sistemi geliştirdi. Bu sayede birçok platformdan katılan izleyiciler içerik üreticilerine kolaylıkla mesaj yollayabilecek.

Creator App kullanıcılarının işlerini kolaylaştırıp geliştirebilmesi adına yakın zamanda Facebook for Creators adında bir web sitesi kurulacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.