Facebook uydu internet

Facebook bu sefer kararlı: Uydu ile ücretsiz internet sunacak!

Farklı şekillerde dünyanın dört bir yanına ücretsiz internet bağlantısı sunmaya çalışan Facebook, bu sefer uydu kullanmaya karar verdi.


İnternet erişiminin bir insanlık hakkı olduğuna inanan ve bu ücretsiz internet bağlantısını dünyanın dört bir yanına yaymak adına çalışmalara devam eden şirketlerden birisi olan Facebook, yörüngeye kendi uydusunu fırlatmaya hazırlanıyor. İlk olarak güneş enerjisiyle çalışan ve depoladığı enerjiyle hem havada kalmayı becerip, hem de internet erişimi sunacak dronelar geliştirmeyi deneyen şirket, bu planını bir türlü hayata geçirememiş ve vazgeçmişti. Ardından yörüngeye kendi uydusunu fırlatmaya karar vermiş, ancak bu uydu da SpaceX’e ait Falcon 9 roketinin kalkış anında yaşadığı sorundan ötürü yok olmuştu.

Facebook uydu internet

Şirket, önceki seferde olduğu gibi uydusunu alçak yörüngeye yerleştirmeyi planlıyor. Henüz uydunun özellikleri ve geliştirilme durumu ilgili pek bir bilgi bulunmuyor, ancak 2019’un ilk aylarına kadar tamamlanması ve fırlatılması bekleniyor.

Facebook’un ilk hedefi interneti olmayan bölgeler

Uydu, internet bağlantısına sahip olmayan veya bağlantı kalitesinin düşük kaldığı bölgelere yardımcı olacak. Bu uydunun başarılı olması durumunda, dünyanın farklı konumlarına hizmet vermesi amacıyla farklı uydular da fırlatılacak.

Kaynak