Facebook botlarla daha dogal sohbet etmeye calisiyor

Facebook botlarla daha doğal sohbet etmeye çalışıyor

Facebook’un bot ateşi var.

Sosyal ağ, sohbet uygulamasını Messenger’ı, telefonda temsilcilerle konuşmak yerine chatbot’lar yazan bir müşteri hizmetleri ütopyasına dönüştürmek istiyor. Bir chatbot, sipariş verme veya rezervasyon yapma gibi otomatik olarak sizin için basit görevleri gerçekleştirebilen bir yazılımdır.

Şimdi şirket botların çoğalmasını istiyor. Perşembe günü Facebook, platformda daha fazla bot almak ve kullanıcıların etkileşimde bulunmalarını kolaylaştırmak amacıyla birkaç yeni özellik sundu.

Facebook’un sunduğu şeylerden biri, yazılım geliştiricilere “daha doğal” bir dil işleme aracıdır ve bu da bot geliştiricilerinin daha akıllı olmasını sağlar. Yani, kendi yapay zekası yetenekleri olmayan geliştiriciler sadece Facebook tarafından sunulan dahili araçları kullanabilirler. Yazılım, bir kişinin mesajında, merhaba, güle güle, teşekkür, tarih ve saat, yer, para miktarı, telefon numarası ve e-posta gibi birkaç farklı şeyi algılayabilir.

Facebook Messenger’ın başkanı David Marcus, Çarşamba günü California’daki Menlo Park’daki Facebook genel merkezindeki bir basın toplantısı sırasında “Bu önemli bir gelişme” dedi. “Ölçekte otomasyonu mümkün kılacak.”

Bir başka yeni özellik, insanların botlar ve gerçek insan müşteri temsilcileri ile etkileşime girmesi arasında ileri geri gitme yeteneğidir. İnsanlar Facebook marka sayfalarında “Şimdi alışveriş et” ve “Şimdi oyna” düğmeleri de dahil olmak üzere Messenger’a yönlendiren farklı düğmeler görmeye başlayacak.

Hepsi 1.2 milyar kullanıcısıyla Messenger’ı arkadaşlarıyla metin haline getirmekten ziyade, alışveriş, yemek dağıtımı, ödemeler ve oyunlar gibi neredeyse her şey için tek elden bir mağaza haline getiren Messenger’ı zorlar.