Facebook

Facebook, bir sorundan ötürü kullanıcılarına reklam içerikli SMS göndermiş

Arkadaşlarının yaptığı paylaşımlar konusunda kullanıcılarına SMS’ler gönderen Facebook, mesajların sistemde oluşan bir sorundan ötürü gönderildiğini ve güvenlik amacıyla kaydedilen telefon numaraları üzerinden reklam yapmayı hedeflemediğini paylaştı.

İki aşamalı doğrulama sistemine kaydedilen telefon numaraları üzerinden kullanıcılarına reklam içerikli SMS’ler göndermesiyle gündeme gelen Facebook, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal paylaşım sitesinin yetkilileri, birçok platformdan paylaşılmasının ardından gündeme gelen durumun doğru olduğunu, ancak kasıtlı yapılmadığını söyledi. SMS sisteminin bir tür sorundan ötürü kullanıcılara reklam içerikli bağlantılar gönderdiğini söyleyen yetkililer, sorunun aylar boyunca devam ettiğini doğruladı.

https://twitter.com/Gabriel__Lewis/status/963121814166630400

Facebook, cevapların profilde paylaşılmasından bahsetmedi

Facebook’un reklam içerikli SMS’ler göndermesiyle gündeme gelen olayda ilginç bir detay da mevcuttu. Sürekli olarak bu çeşit mesajlar almaktan bıktığını söyleyen bir kullanıcı, şaka maksadıyla mesajlardan birisine cevap verdiğini ve gönderdiği mesajların Facebook profilinde paylaşıldığını söyledi. Yetkililer bu konuyla ilgili olarak açıklamada bulunmadı, ancak hem gönderilen mesajların, hem de cevapların profilde paylaşılmasının bir hatadan kaynaklandığını düşünmek oldukça zor.