Facebook beğenmeme butonu

Facebook’a “Beğenmeme” butonu geliyor!

Bazı Facebook kullanıcıları tarafından paylaşılana göre platforma beğenmeme butonu eklenebilir. Facebook, görünüşe göre şu an bu butonun testlerini gerçekleştiriyor.

Facebook kullanıcılarının uzun bir süredir beklediği “beğenmeme” özelliği sosyal paylaşım platformuna eklenebilir. Bazı Facebook kullanıcıları, platformda gördükleri reklamlarda Downvote (Beğenmeme) özelliğinin yer aldığını paylaştı. İşte o fotoğraflardan birisi:

Beğenmeme butonunun diğer Facebook reaksiyonları arasına eklenip eklenmeyeceği bilinmiyor, ancak bu görselden anlaşılabildiği kadarıyla farklı bir amacı bulunacak. Facebook, diğer reaksiyonlar platforma eklendiği sırada kullanıcıların beğenmeme butonu istediğini bildiklerini, ancak bunu platforma eklemeyi düşünmediklerini duyurmuştu. Zuckerberg, platforma beğenmeme butonunun eklenmesiyle birlikte Facebook’ta bir “yargılama” ortamının oluşabileceğini söylemiş, Facebook’un bunun için kullanıma sunulmadığını dile getirmişti.

Beğenmeme butonunun kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Facebook, bu butonu kullanıma sunmadan önce reaksiyonlar gibi küçük bir tanıtım videosu paylaşacak mı göreceğiz.