Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt

Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt Sistemini Duyurdu

Sosyal medyanın açık ara en çok kullanılan uygulaması olan Facebook, sürekli hale gelen bir güncelleme hareketi başlattı. Dev uygulama ardı ardına gelen güncellemelerine şimdi ise Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt özelliğini ekledi.

Snapchat uygulamasından aldığı özelliklerle hem eleştiri hem de beğeni toplayan Facebook, Instagram uygulamasının bu noktada baştan sona değişim göstermesini sağlamıştı. Facebook tarafından atılan adımlardan sonra başka bir havaya bürünen Facebook tüm bunlardan sonra son dönemde ise ana uygulamasını güncellemeye başladı.

Daha önce yayınlanan hikayeler güncellemesinden sonra artık kendisine özgü bir özellik duyurmak isteyen uygulama bu noktada yeni bir sistemin haberini verdi. Facebook tarafından verilen haberle beraber uygulamanın Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt özelliği üzerinde çalışmalar yaptığı belirtildi.

Yeni sistemle beraber Facebook’un efekt bölümünde ise köklü değişimler ortaya çıkmış oldu. Çok kısa bir süre önce yeni sistemi hakkında tanıtım yapan ve yapılan tanıtımla da sistemleri hakkında detayları paylaşan Facebook’un güncellemeyle beraber rakiplerini iyice geride bırakacağı düşünülüyor.

Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt Cansız Nesneleri Hareketlendiriyor

Tüm bunlarla beraber sistem hakkında biraz bilgi vermek gerekiyor. Yeni sistemde Facebook kullanıcıların paylaşımlarını daha eğlenceli hale getirmelerini sağlıyor. Doğrudan fotoğraflarda yapılan oynamalarla beraber artık kullanıcılar isterse çektikleri fotoğraflara çok daha gerçekçi efektler ekleyebilecekler.

Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt

Resimlerin üzerine dijital bilgi ekleme, resimlerin üzerinde sanki resme dahilmiş gibi duran efektler kullanma, fotoğraflara adres ekleme ve çeşitli figürlerle resimleri eğlenceli hale getirme gibi birçok yenilik sunacak olan efekt sisteminin en dikkat çeken özelliği ise cansız nesneler üzerinde yapabilecekleri oldu.

Facebook tarafından F8 konferansında yapılan tanıtımda artık uygulamanın efektlerinin cansız nesneler üzerinde de rahatlıkla kullanılabileceği belirtildi. Söz konusu sistemi kullanmak için yapılması gereken sadece cansız nedenin kameraya tutulması olacak. Cansız nesne üzerine başka bir efekt ya da görüntü eklenebilecek. Mesela bir camın üzerine sanki camın kendi deseniymiş gibi motif ekleyebileceksiniz.

Facebook Live Sisteminde Kullanılabilecek

Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt özelliği sadece mevcut paylaşım sisteminde kullanılmayacak. Bunun yerine sistem doğrudan Facebook canlı yayın sisteminde de kullanılacak. Facebook Live için geçerli olacak olan sistem sayesinde kullanıcılar doğrudan canlı yayın içerisinde çektikleri cansız nesnelere ya da kendi yüzlerine efekt ekleyebilecekler. Bunun için kullanılacak olan Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt sisteminin ekstra geliştirmeleri olması bekleniyor.

Söz konusu sistemin tüm bu özelliklerinin dışında kullanımının da hem daha rahat hem de daha kolay olacağını da belirtelim. Sadece belli başlı butonları kullanmak yeterli olacak. Facebook Artırılmış Gerçeklik Efekt özelliğinin ne zaman kullanıma gireceği konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Bunun için Facebook’un yapacağı açıklamalar bekleniyor. Fakat yeni sistemin çok gecikmeyeceği belirtiliyor.