Ozlo 1

Facebook Adına M Dediği Yapay Zeka İçin Ozlo’yu Satın Aldı!

Facebook, Yapay zeka çalışmalarını daha da geliştirmek ve daha akıllı hale getirmek için Ozlo isimli yapay zeka girişimini satın aldı.

Facebook, yaşanan tüm gelişmelere rağmen; yapay zeka yeteneklerini kullanıp; aynı zamanda da Messenger uygulamasını geliştirmek için Ozlo adında ki yapay zeka çalışmasını satın aldı. Ozlo kullanıcılara satın alma danışmanlığı yaparak, sorularına cevap veren, yakındaki restoranların listesini tutup, hava durumu hakkında bilgi veren iOS ve Android kullanıcılarının hizmetinde çalışan yapay zeka çalışmasını satın alarak M isimini vermiş olduğu kişisel asistanı daha akıllı hale getirmeyi amaçlıyor.

Bir Facebook sözcüsünün TechCrunch‘a yaptığı açıklamada, “1.2 milyar insan Messenger‘ı önem verdikleri insanlara ve işletmelerle bağlantı kurmak için kullanıyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi ile desteklenen Messenger‘da ilgi çekici deneyimler inşa ederek, Ozlo ekibini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ozlo Ne Yapabiliyor?

Ozlo geçen yıl sunulmuştu. Sunulduğu dönemde metin tabanlı konuşmaları anlayıp, gelişmiş cevap yeteneğine sahipti. Bu gelişme ile bereaber; M in daha hızlı öğreneceğini ifade edebiliriz.

Ozlo ekibi 29 kişiden oluşmakta. Bu ekip Facebook‘ta Messenger grubunda çalışacak. Yapay zeka girişiminin kurucularından olan ve aynı zamanda da Facebook’un Android ekibine başkanlık eden Charles Jolley ise şirkete geri dönmeyeceği belirtildi.