Messenger Messenger Lite Facebook 1

Facebook, ABD, İngiltere, İrlanda ve Kanada’da Messenger Lite hizmete girdi

Facebook’un sohbet uygulaması olan Messenger’ın veri tasarruflu Lite sürümü kısa süre önce birçok ülkede kullanıma sunuldu. İşte tüm detaylar!

Facebook’un Messenger uygulaması bilindiği gibi veri tasarrufu adına pek olumlu bir uygulama değil. Bu bakımdan veri bağlantısı tüketimi adına bazı çalışmalar yapan Facebook, kullanıcıların daha az veri tüketmesini sağlayan Messenger Lite adında yeni bir uygulama geliştirmiş ve bunu uzun zaman önce duyurmuştu.

Şimdi ise Facebook, Messenger Lite uygulamasını tam anlamıyla geliştirerek hizmete sundu. Kısa süre önce alınan bilgilere göre Facebook, Kuzey Amerika, İngiltere ve İrlanda’daki uygulamanın veri tasarruflu Lite sürümünü başlattı.

Çok az ülkede kullanımda olan Lite sürümü aslında gelişmekte olan ülkelerde kullanıma sunulmuş gibi duruyor. Bu bakımdan Messenger Lite sürümü daha hafif ve şıklıktan ziyade basit arayüze sahip ve fotoğraf ile video gibi işlemlerden biraz daha yoksun kalıyor.

https://player.vimeo.com/video/185082296

Uygulama sadece Android için 10MB’dan daha küçük bir şekilde geliyor. iOS için şu anlık bir açıklama yok. Uygulamayı belirtilen ülkelerdeki kullanıcılar Play Store’dan indirebilirler.