Facebook Silme 1

Facebook 583 Milyon Sahte Hesabı Sildi!

Yaşanan olaylar nedeni ile 2018 yılı Facebook için iyi başladı denemez, Skandallara konu olan Facebook, bu yılın ilk çeyrek istatistikleri için   bir rapor yayınladı. Rapora göre Facebook ilk çeyrekte 583 milyon sahte kullanıcı hesabını sildi.

2.2 milyar aktif kullanıcıya sahip Facebook’un ürün yönetiminden sorumlu olan başkan yardımcısı Guy Rosen, 583 milyon sahte hesabın silindiğini belirtti. Bu rakam Yüzde 26,50 gibi oldukça yüksek bir rakam olması ile Facebook’un başının aslında Sahte hesaplar ile dertte olduğunu gösterir nitelikte.

Sahte Hesapların silinmesinde yapay zeka’dan  faydanıldığı ve açılmasının ardından yaklaşık bir dakika içerisinde kapatıldığının da altı çizildi.

Sahte hesaplar ile sadece Facebook’un başı dertte değil!

Popüler olan diğer sosyal medya platformlarının da başlarının o kadr rahat olduğunu söylemek doğru olmaz.  Cnet’de paylaşılan bir bilgiye  göre, Twitter’da tweetlenmiş linklerin üçte ikisinin botlardan geldiği söylendi. Ayrıca Oxford Üniversitesi‘nin araştırmasında da sosyal ağlardaki botların siyasi görüşleri etkilemede önemli bir rolü olduğunu belirtildi.