Evsiz adam için 400 bin dolar toplayan çift, iddiaya göre parayı “yedi”

Yolda kalan bir kadına yardım için cebindeki paranın tümünü harcayan evsiz, kendisine bağışlanan 400 bin doları alamadı.


İnternette dolaşan ve milyonlarca kişi tarafından bilinen hikayelerden birisinin kahramanı, kendisine bağışlanan yüz binlerce doları alamadı. Birçok kişinin yakından tanıdığı Johnny Bobbitt, cebindeki 20 doları yolda benzini biten bir kadına yardım için harcamasıyla sosyal medyanın takdirini kazanmıştı. Bobbitt, Kate McClure isimli kadına yardım etmiş ve bu yardımı karşısında genç kadın ve erkek arkadaşı Mike D’Amico, evsiz adam için 10 bin dolar toplamak adına bir GoFundMe kampanyası başlatmıştı. Her şey bu kampanyanın beklenenden çok daha büyük bir başarıya ulaşmasıyla başladı.

Çift, evsiz adam için 10 bin dolar toplamayı hedeflerken hikayenin sosyal medyada yayılmasıyla 14 bin kişi evsiz adama bağış yaptı ve kısa sürede 400 bin dolar toplandı. Bu büyük başarının ardından çift, evsiz adam için toplanan paranın güvende olabilmesi adına bir hesap açacaklarını ve paranın tümünü buraya aktaracaklarını duyurdu. Ancak Bobbitt, bu hesabın hiçbir zaman açılmadığını söyledi.

GoFundMe evsiz adam

Philadelphia Inquirer’a açıklamalarda bulunan Bobbitt, GoFundMe kampanyasındaki asıl hedefin kendisine kalacak bir yer vermek olduğunu ve 400 bin dolar toplanmasıyla ev almayı hedeflediğini belirtti. Fakat iddia ettiğine göre kendisine yalnızca 75 bin dolar verildi ve paranın geri kalan kısmını çift aldı. Bobbitt, çiftin yeni bir BMW satın aldığını, tatillere çıktığını ve parayla kumar oynadığını ileri sürdü.

Durumun mahkemeye taşınmasıyla birlikte çift, paranın tümünün harcandığını ve geri veremeyeceklerini dile getirdi. GoFundMe, bağış yapan kullanıcılarına kampanya amacına ulaşamadığı sürece para iadesi yapmayı garanti ediyor. Bu durumda kampanyanın amacına ulaşamadığı ancak çiftin parayı harcadığı görülüyor. Şirket, evsiz adama destek olabilmek adına 20 bin dolar bağışladı ve mahkemede gerekli bilgileri paylaşarak durumun çözüme kavuşturulmasına yardımcı olacağını açıkladı.

Kaynak