Ethereum

Ethereum ilk defa 1000 doları aştı

Bir süredir kademeli olarak değer artışı yaşayan Ethereum, bugün 1000 dolar seviyesini aşmayı başardı. Kripto paranın bu şekilde yükselmeye devam ederek Ripple’a kaptırdığı konumunu geri alabileceği tahmin ediliyor.

Bitcoin ve diğer birçok kripto para türü büyük sorunlarla boğuştuğu sırada Ethereum yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 900 dolar seviyesine ulaşmayı başaran kripto para, şimdi de tarihinde ilk defa 1000 dolar seviyesini geride bıraktı. Ethereum’un bu hızlı yükselişi, Bitcoin yatırımcılarının dikkatini çekmeye başladı. Özellikle de bankaların, şirketlerin ve çeşitli platformların Ripple‘ı ve Ethereum’u tercih etmesi, Bitcoin’in yatırımcı kaybetmesine ve diğer kripto paraların kazanmaya başlamasına neden oluyor.

Ethereum

Yeni rekoruyla birlikte Ethereum’un pazar hacmi 100 milyar dolara yükseldi. Şu an var olan kripto para birimlerinin yaklaşık yüzde 13’ü Ethereum’a ait. Bu oranın az olduğu söylenebilir, ancak son yedi gün içerisinde gerçekleştirilen kripto para ticaretinin yüzde 40’ında Ethereum’un rol oynamış olması kripto paranın daha da yükseleceğini gösteriyor.

Ethereum, Ripple’ı geçebilecek mi?

Ethereum’un değeri ve pazar hacmi artmaya devam ediyor fakat Ripple hala önde yer alıyor. Son 30 gün içerisinde kripto paranın yüzde 1300 değer kazanması, Ethereum’un iyi gidişatına rağmen yatırımcıların hala Ripple’a sıcak bakmasını sağlıyor.