Essential Phone 3 1

Essential Phone Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Andy Rubin’in merak uyandıran yeni seri akıllı telefonu Essential Phone, sonunda resmi olarak tanıtıldı. Essential Phone tanıtımıyla beraber öne çıkan detaylar neler? Essential Phone nasıl bir telefon? İşte detaylar.

Android akıllı telefonlarda çok sıradan bir döneme girilmeye başlandı. Birkaç seri dışında genel olarak artık yeni çıkan modellerin bile birbirlerini tekrarlamaya başladığını görmeye başladık. Tasarımları ve özellikleri sürekli olarak kendisini tekrar eden telefonlardan sonra ise bugün tanıtımı yapılan Essential Phone akıllı telefonu sonunda beklenen farkı oluşturmayı başardı.

Android’in kurucu ismi olarak bilinen Andy Rubin tarafından geliştirilen telefonun özellikleri ve tasarımı akıllı telefon dünyasına yeni bir soluk getirmiş oldu. Yeni akıllı telefonun tanıtılmasıyla beraber telefonun beklenen tüm özellikleri de net bir şekilde ortaya çıktı. Peki Essential Phone modeli nasıl fark oluşturuyor? Yeni telefonun farklı yönleri neler? Detaylarıyla beraber telefonların tüm sistem özelliklerine bakalım.

Essential Phone Tasarımında Saklı Detaylar

Essential Phone akıllı telefonlarında en farklı yönlerden birisi telefonların tasarımı. Gerçekten çerçevesiz ekran tanımını yeniden oluşturan Essential Phone akıllı telefonlarında alt kısımda yer alan mini çerçeve aralığını önemsemezsek telefonların ön kısmının tamamen ekran yüzeyinden oluştuğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında ön kısımda en büyük değişiklerden birisi de kamera 8 MP değerinde olan kameranın ekrana tamamen ortalandığını ve ekranın düzenini bozmaması adına doğrudan ekran üzerinde kullanıldığını görüyoruz.

Essential Phone

Bunun dışında arka kısımda ise bir dizi dairesel noktaların dizildiğini görüyoruz. Çift kamera ve flaş ışığının dışında kameraların hemen yanında yer alan çift pin giriş bölümü de dikkat çekiyor. Arka kısımda son olarak parmak izi sensörlerinin bulunduğu görülen akıllı telefonların pin kısmını ise daha sonra ele alacağız. Kasa kısmında ise Essential Phone akıllı telefonlarının titanyum malzemeden üretilmesi büyük bir avantaj olarak değerlendirilmekte. Bunun dışında arka yüzeyin seramik olması da tasarım konusunda son artı noktalardan biri.

Essential Phone Teknik Özellikleri

Telefonları tasarımlarının gayet başarılı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Diğer dikkat çeken nokta ise telefonların teknik özellikleri. Essential Phone akıllı telefonları için sunulan teknik özellikler kısmında ise Snapdragon 835 modeli telefonun amiral gemisine rakip olduğunu gösteriyor. Snapdragon’un en güçlü işlemcilerinin yanında telefonların 4 GB bellek miktarına yer vermesi de bir hayli beğeni toplayan detaylar arasında. Yeni UFS 2.1 depolama teknolojisiyle beraber Essential Phone modelinde 128 GB depolama alanı sunulmakta. Son olarak 3040 mAh değerinde pillerinin de dikkat çeken teknik özelliklerinden biri olduğunu da belirtelim.

Essential Phone

Essential Phone Bambaşka Ekran Teknolojisi

Essential Phone akıllı telefonlarında en çok beğeni toplayan kısım akıllı telefonların ekran kısmı oldu. 5.7 inç boyutunda olan ekranların çözünürlük değeri ise 2K olarak belirlenmiş durumda. Fakat tüm bu özellikler bir yana dursun yeni seride tam boy ekran sistemi kullanılıyor. Bu sistemle beraber ekranların 19:10 gibi bir oran sunduğu belirtiliyor. Gorilla Glass 5 camlarıyla gelen akıllı telefonun kamera kısmına geçelim.

Essential Phone

Essential Phone Kamera ve İşletim Sistemi

Essential Phone akıllı telefonlarında kamera kısmında 13 MP değerinde çift kamera kullanımı yapılmış durumda. Çift arka kamera tercihi yapan Essential Phone, ön kamerada ise 8 MP değeri sunuyor. Kamera kısmında ise özel bir teknoloji bulunuyor. Tasarım kısmında bahsettiğimiz Pinler Essential Phone telefonunun 360 derece lensleri kullanmasını sağlıyor. Telefonla beraber sunulan aksesuarı pinlerin bulunduğu kısma taktığınızda telefonda 360 derece çekim yapabiliyorsunuz. İşletim sistemi konusunda ise Essential Phone, çok daha başarılı bir seri. Android’in kurucusu olan Andy Rubin tarafından geliştirilen bir akıllı telefon olmasıyla beraber modelin Android güncellemelerini anında alacağı belirtiliyor.

Essential Phone Fiyatı

Tüm bu özellikleri telefonun binlerce dolar olacağı düşüncesini oluşturabilir. Fakat bir diğer sürprizde fiyat kısmında dikkat çekiyor. Telefonların fiyatı sadece 699 dolar olarak açıklandı. Rakiplerine göre bu fiyat aralığının bir hayli başarılı olduğunu da belirtelim.