google assistant 02 1

Eski Android sürümü kullananlara iyi haber: Google Assistant kullanıma sunuluyor!

Google, eski Android sürümü kullanıcılarının da dijital kişisel asistanı Google Assistant’tan faydalanabileceğini duyurdu. Android Lollipop kullanıcıları güncellemeyi almaya başladı.

Okurlarımızın hatırlayabileceği gibi bundan birkaç gün önce Android sürümlerinin kullanım oranlarını sizlerle paylaşmıştık. 2017’nin son verilerinden memnun kalmayan Google, eski Android sürümlerini kullanan kişilerin de Google Assistant’tan faydalanabileceğini duyurdu.

İlk olarak Google’ın yeni akıllı telefon modelleriyle gündeme gelen, ardından yalnızca yeni Android sürümlerine sahip olan cihazlarda kullanılabilen Assistant, artık Android Lollipop sürümüne kadar olan tüm sürümlerin kullanıcılarına hizmet verecek.

Google Assistant şaşırtmaya devam ediyor

İlk olarak İngilizce dilinin kullanıldığı İngiltere, ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde kullanıma sunulacak Assistant, ardından Hindistan, Almanya, İtalya, İspanya, Meksika ve Brezilya gibi ülkelerde hizmet verecek. Google şimdilik diğer ülkelerin (buna Türkiye de dahil) ne zaman güncellemeyi alacağıyla ilgili bir bilgi paylaşmadı, ancak Android cihazlarının yarısından fazlasının Google Assistant’a erişimi olmasını hedefliyor. Bu nedenle dijital asistanın gelecek günlerde diğer ülkelerde de kullanıma sunulacağını tahmin ediyoruz.

Google Assistant tabletlere de geliyor

Google, Assistant’ın tabletlerde de hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Dijital asistan kullanıma  sunulduğu zamanlarda bu konuda tepki alan Google, şimdilik yalnızca İngilizce dilini kullanan ülkeleri hedeflediğini paylaştı.