eSIM teknolojisi 1

eSIM Teknolojisi Nedir? Ne Zaman Kullanıma Girecek?

eSIM teknolojisi kendisini göstermeye başladı. Gömülü SIM Kart teknolojisi olarak gösterilen eSIM, akıllı telefonları nasıl değiştirecek? Yeni teknoloji ne zaman kullanıma girecek? eSIM ile beraber internet sistemlerinde ne gibi değişiklikler yaşanacak? İşte eSIM hakkında şimdiye kadar elde edilen tüm bilgiler ve gelişim süreci hakkında detaylar!

Teknolojinin gelişim hızı durdurulamayacak boyutlara ulaşmaya başladı. Özellikle son dönemde mobil alanda yapılan gelişmelerle beraber bambaşka bir boyuta ulaşıldığını net bir şekilde görüyoruz. Tabi ki en büyük gelişim son dönemin gözde teknolojileri olan mobil alanında yaşanıyor. İletişimin bambaşka bir noktaya gelmesini sağlayan mobil teknolojik gelişmeler sorasında son olarak 5G sistemini gördük.

Ne zaman kullanıma girecek? Nasıl bir sistem üzerinden çalışacak? Sürekli olarak detaylanan yeni teknoloji bir yana dursun, iletişim alanında çok daha farklı bir sistemin daha geldiği ortaya çıktı. Bu kez hem yazılım destekli hem de donamım destekli yeni bir teknoloji ortaya çıktı. eSIM sistemi olarak karşımıza çıkan yeni sistemde, akıllı telefonların kullanımlarının da baştan aşağı değişeceği belirtiliyor.

eSIM

eSIM Teknolojisi Geliyor

eSIM adı verilen yeni sistem sayesinde kullanıcıların akıllı telefonlarında harici bir SIM kartı kullanmalarına gerek kalmayacağı belirtiliyor. Bunun yerine artık akıllı telefonların kendi SIM kartlarını barındıracağı ve tak çıkara gerek kalmayacağı gündemde. eSIM adı verilen bu sistemle beraber sadece kullanıcıların operatör ayarlarını ya da servislerini telefonlara yüklemesinin yeterli olacağı belirtiliyor. 5G veya 4,5G gibi geçiş teknolojilerinin de böylelikle çok daha kısa süre içerisinde de yaygınlaşması bekleniyor.

Özellikle internet bağlantılarında büyük bir ayrıcalık sağlayacak olan eSIM teknolojisinin, ilk olarak hangi marka tarafından kullanılacağı ve hangi akıllı telefon modellerinin sistemin ilk denemelerini yapacağı da merak ediliyor. eSIM teknolojisi için şimdilik bilgiler sınırlı. İletişim ve internet bağlantısı konusunda akıllı telefonları bambaşka bir boyuta taşıyacak olan yeni teknolojinin, akıllı saat ve tablet ürünlerinde de 1 yıl içerisinde genel anlamda kullanıma gireceği belirtiliyor.