hap erkek 1

Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi

EPO55 isimli doğum kontrol hapı yapılan testlerde olumlu sonuçlar sergiledi ve gelecekte kullanılması beklenen hapların başında yer alabilir.

Erkekler için etkili ve kesim çözüm sunan doğum kontrol yöntemi henüz olmadığından, çiftlerde kadınlar sadece korunmak zorunda kalıyor. Ancak doğum kontrol hapları bilindiği gibi kilo alımı, dengesizlik ve bulantıya neden olabiliyor. Hatta düzensiz kullanım sonucu regl döneminde bazı sıkıntılara yol açabiliyor.

18 Gün Boyunca Tehlike Yok!

Bu bakımdan erkeklerin çok daha zarar doğum kontrol yöntemine ihtiyaç duydukları kesin. EPO55 olarak ifade edilen formül, tek kullanımda erkek spermlerini 18 gün boyunca hareketsiz kılıyor. 18. günden sonra ise yeniden hareketlenmeye başlıyor. Eğer bu durum yan etkilere yol açmazsa en fazla kullanılan doğum kontrol yöntemi olacak.

EPO55 şuan için insanlarda denenmiş değil. Ancak maymunlar üzerinde yapılan testler umut verici oluyor. Test sırasında kullanılan hayvanların hiçbirinde yan etki görülmedi ve 18 gün sonra işlevin devam ettiği görüldü.