youtuber enes batur dan skandal 1

Enes Batur, Amcasına Küfür Ettiği Videoyu Silmek Zorunda Kaldı

Youtuber’ların daha fazla takipçi kazanmak için paylaştıkları içerikler artık çığrından çıkıyor. Bunun en başında bu videoları izleyen milyonlarca kişi sayesinde dudak uçuklatacak miktarda para kazanmaları.


Türkiye’de ise YouTube’da 8.5 milyon takipçi ile en çok aboneye sahip 2. kanalı olan 20 yaşında ki Enes Batur’un hiç hoş olmayan videosunu, aldığı tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kaldı.

Enes batur ve Amcası

Fotoğrafta sağda bulunan kişi ise Enes Batur’un amcası Murat Sungurtekin. Murat Sungurtekin, zaman zaman Enes Batur’un videolarında bulunup Batur ile birlikte yer alıyor.

Enes Batur’un kaldırdığı video ise “kışkırtma videosu”. Kışkırtma videosu; birisini kışkırtacak şekilde ağır söylemlerde bulundukları ve sonunda da şaka olduğu belirtilen vide konsepti olarak düşünebilirsiniz.

Enes Batur’un evinin salonuna birbirinden farklı açılarla yerleştirilen birçok kamera ile Enes Batur, amcasına “konsept gereği” ağza alınmayacak söylemlerde/hakaretlerde bulunuyor.

enes batus 1

“Adana’da g*** b*** hiç kimsenin takmadığı bir adamdın. Şimdi iki üç kişi fotoğraf çektiriyor diye amca amca diye geziyorlar. Adın bile yok. ADIN BİLE YOK!”

Enes Batur sözde “kışkırtma videosu” gereği amcasının eşine, ailesine ve maddi durumuna kötü söylemlerde bulunuyor.

enes 1

Sonrasında amcasına kullanması için verdiği telefonu geri isteyen ve amcasının sosyal medya hesaplarını da silmesini isteyen Batur, “S***ir git bu evden!” diyerek amcasını kovuyor.

enes 2

Enes Batur’un ettiği küfre karşılık olarak Murat Sungurtekin (Batur’un amcası) Enes Batur’un koluna vurunca, Batur “Bunların hepsi dönecek, ben seni evinden attıracağım.” diyerek amcasını tehdit ediyor.

enes 3

Devamında, ağza alınmayacak derecede hakaretlerle amcasına küfrediyor.

enes 4

Sözlü devam eden tartışma fiziksel arbedeye dönüyor. Batur’un amcası gitmeye yeltenince, Batur amcasına “Ben istemeden gidemezsin.” diyor.

enes 5

Ardından Batur, amcasına karşı küfürlü hakaretlere devam ediyor.

enes 6

Enes Batur’un küfürlerine ve hakaretlerine dayanamayan amcası Murat Sungurtekin, Batur’un üzerine atlayarak yumruklamaya başlıyor.

enes 7

İş sarpa sarınca “şaka” yaptığını söyleyen Batur, amcasından özür diliyor. Amcası Murat Sungurtekin’in yüzünden de anlaşıldığı gibi bu küfürler ve hakaretler şaka olacak söylemler değildi.

enes 8

Amcası, Enes Batur’un küfürlerinin ve hakaretlerinin ardından “Zoruma gitti.” deyince Batur, amcasından özür dileyip videoyu bitiriyor.

enes 9

Aldığı tepki üzerine Enes Batur, videoyu sildikden sonra Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Herkesin hata yapabileceğini söyleyen Batur, önemli olanın bunun farkına varıp düzeltmek olduğunu açıkladı. Umarız bu tip hatalar ile bir kez daha karşılaşmayız.