s7 edge OREO Güncellemesi

En sonunda Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge, Oreo Güncellemesine Kavuştu! (Güncelleme Nasıl Yüklenir?)

Samsung’un, 2016’da kullanıcıları ile buluşturduğu Galaxy S7 ve S7 Edge akıllı telefonları sonunda Oreo güncellemesine kavuştu. Güncellemeyi almak için yapmanız gerekenler ve gelen yenilikler detaylarda yer alıyor.


Samsung’un Galaxy S7 ve S7 Edge modelleri için yayınladığı son kapsamlı güncellemesi olan OREO güncellemesi dağıtılmaya başlandı. OREO Güncellemesi mayıs ayında ingiltere’de başlanmasına rağmen, ortaya çıkan sorunlar nedeni ile güncelleme durdurulmuştu.

Güncellemede ki sorunların giderilmesi ile birlikte nihayet Türkiye‘deki kullanıcılar için de OTA üzerinden kademeli olarak güncelleme dağıtılmaya başlandı. Ancak güncellemeyi almak için beklemek istemiyorsanız yapmanız gerekenlerin başında, Samsung’un yedekleme ve güncelleştirme programı Smart Switch’e Bu bağlantıyı kullanarak edinmeniz gerekiyor.

Uygulamayı indirttikten sonra telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve  güncellemeleri tarattarak Oreo 8.0 indirip otomatik olarak kurulma işlemi  başlayacaktır.

Şayet uygulamayı indirmenize rağmen güncelleme işlemini sağlayamıyorsanız da Samsung’a ait olan Sammobile.com sitesi üzerinden yaklaşık 2,5 GB boyutundaki dosyayı indirerek ilgili adımları takip edip kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

S7 ve S7 edge Oreo Güncelleme

Güncelleme ile birlikte Gelen yenilikler

Güncelleme sonrasında telefonun arayüzü Samsung Experience 9.0’a yükseltiliyor.  Uygulamalar Picture in Picture özelliğini desteklemeye başlıyor. Samsung’un PIP özelliğinden farklı olarak uygulamalar PIP modunda hangi içeriğinin gözükeceğini kendisi belirliyor.

Bildirim çubuğu, kilit ekranındaki bildirimler ile uygulama simgesindeki bildirim sayısı eşleniyor. Bildirim çubuğundan gizlediğiniz bir bildirim diğer yerlerde de gizleniyor. Always On Display’e yeni saat görünümleri ekleniyor. FaceWidget ve Edge Aydınlatması özellikleri geliyor. BTU için verilen Oreo yazılımıyla ile cihazın hızlandığını, pil optimizasyonunun arttığını ve eklenen özelliklerle işlevselliğinin arttığını söylemek mümkün.