En İyi Winamp Alternatifleri

En İyi Winamp Alternatifleri

Müzik çalar uygulaması söz konusu olduğunda aklımıza gelen ilk program Winamp oluyor genelde. Geçmişte neredeyse her bilgisayarda mutlaka bulunan bu efsanevi yazılım, çoğu insanı müzik keyfiyle tanıştırmıştı. Nullsoft, daha sonra Winamp’ın fişini çektiği için bir daha onu göremedik. Bu yazımızda sizlere 2020’de Windows bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz en iyi Winamp alternatifi uygulama listesi hazırladık.

Winamp by Radionomy

Bu uygulama, Winamp‘ın en iyi alternatiflerinden biri ve yüzelsel olarak değiştirilmiş versiyonudur. Eğer henüz duymadıysanız Winamp uygulaması, farklı bir şirket altında geri dönüş yapmıştı. Nullsoft’un 1997’de başlattığı şey, 2014’te Radionomy’e geçmişti ve şimdi Windows 10, 8 ve 8.1’le tam uyumlu bir sürüme sahip.

MediaMonkey

Sadece bir müzik çalar uygulaması değil, aynı zamanda güzel bir kütüphane düzenleme uygulamasına mı ihtiyacınız var? MediaMonkey ihtiyacınız olan Winamp alternatifi uygulama olabilir. Hem ağda hem de bilgisayarınızda depolanmış olan yüzbinlerce şarkıyı, müziğin türüne, sanatçıya ve benzeri şeylere göre sıralamanıza ve filtrelemenize imkân sağlar.

MusicBee

MusicBee, her zaman en popüler müzik çalar uygulamalarından biri olmuştur. Orijinal versiyona çok benzer şekilde güncellenen MusicBee programı, tüm popüler formatları destekliyor ve aralıksız oynatmayı da sağlıyor. Ayrıca, içindeki şarkılara ID3 etiket bilgilerini eklemenize ve düzenlemenize imkân sağlayan yerleşik bir etiket düzenleyicisi de bulunuyor.

En İyi Winamp Alternatifleri

AIMP

Özellik ve basitlik dengesi isteyen kullanıcılar için üretilmiş olan AIMP, içerisinde 32-bit ses işleme özelliğini bulunduruyor. Flanger, Voice Remover gibi ses efektleriyle birlikte geliyor ve internet radyosunu standart ses dosyası şeklinde kaydetmenize yardımcı oluyor.

iTunes

Apple’ın bu özel müzik çaları piyasaya çıktığı ilk andan beri internette dolaşıyor ve en iyi müzik çalarlardan biri olduğunu kullanıcılara kanıtladı. Bir Apple cihaza sahip olmasanız bile iTunes’ı Windows’ta varsayılan müzik çalar olarak ayarlayabilirsiniz.

Dopamine

Dopamine, Winamp kadar köklü ve popüler olmamasına rağmen çok yetenekli ve birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Akıcı bir dizayna sahip olan Dopamine; şarkıları, sanatçıları, albümleri, etiketleri, yani müzikle ilgili her şeyi temiz bir şekilde görebileceğiniz şekilde tasarlanmış. FFmpeg projesi üzerine dizayn edilen Dopamine, büyük bir arşivi olan kullanıcılar için ses, video ve diğer medya türlerine sahip dosyaları işlemek için oldukça iyi bir seçim sağlıyor. WAV, MP3, FLAC, WMA, M4A / AAC gibi dosya formatlarını da desteklediğini söylemek gerek.