En iyi açık kaynak uygulamaları

En iyi açık kaynak uygulamaları hangileri?

Bu konuda siz değerli üyelerimize en iyi açık kaynak uygulamaları konusunda bilgi vereceğiz. Pek çok açık kaynak yazılımı bulunuyor.

Açık kaynak yazılımları, ücretsiz olan ve herhangi bir lisans gerektirmeyen yazılımlar olarak bilinmektedir. Açık kaynaklı yazılım demek, bir uygulamanın kodlarının paylaşılması ve diğer yazılımcılar tarafından geliştirilebilmesi demektir. Yazılımcılar bu uygulamayı alarak kendi istedikleri gibi geliştirebiliyor.

Örneğin Google’ın geliştirdiği Chromium yazılımı, Google Chrome’un temelini oluşturmaktadır. Bu yazılım Yandex Browser ve Microsoft Edge tarayıcısında da kullanılmaktadır.

En iyi açık kaynak uygulamaları

Kullanıcıların belge ihtiyacını ücretsiz bir şekilde karşılayacak olan LibreOffice, kaliteli ve profesyonel bir belge düzenleme aracıdır. Microsoft Office uygulamaları gibi pek çok ofis uygulaması bulunuyor. Kullanıcılar bu yazılım ile Microsoft Office ihtiyacına son veriyor ve her türlü belgeyi düzenleyebiliyor.

En iyi açık kaynak uygulamaları

Modelleme, oyun geliştirme ve video düzenleme gibi pek çok konuda profesyonelliğini konuşturan Blender, son zamanlarda çağ atlamış durumda. İlk zamanlarda profesyonel olmasa da yeni sürümleri ile gerçekçi tasarımlar yapmak mümkün oluyor. Uygulamanın özellikleri arasında modelleme yapma, oyun geliştirme, doku düzenleme, GPU ve CPU işleme özelliği, efekt oluşturma, animasyon yapma ve video düzenleme yer alıyor. Bu özellikleri ile oldukça geniş imkanlar tanıyan uygulama hem açık kaynak hem de ücretsiz olmakta.

GIMP, görsel düzenleme konusunda Adobe Photoshop kadar olmasa da iş gören bir uygulama olarak kullanıcıları karşılıyor. Basit fotoğraf düzenleme amaçlı sıkça tercih edilen ve Linux kullanıcılarının bolca kullandığı GIMP renk düzenleme ve efekt verme gibi pek çok alanda başarılı bir iş ortaya koyuyor.

Özellikle web siteleri ile uğraşanların sıkça kullandığı ücretsiz ve açık kaynak uygulama olan FileZilla, dünyanın en çok kullanılan FTP araçları arasında yer alıyor. Hem sunucu hem de kullanıcı taraflı özelliklere imkan tanıyan bu yazılım, güvenilirlik ve kalitesiyle de biliniyor. FileZilla, FTP tabanlı projelerin vazgeçilmez uygulamaları arasında yer almaya devam ediyor.