İşte en çok bozulan iPhone modelleri!

Yakın tarihte yapılan bir araştırma, Apple‘ın akıllı telefonları arasında en çok bozulanın hangi iPhone modeli olduğunu ortaya çıkardı.


Blancco tarafından yapılan bir araştırma, hangi iPhone modelinin en çok bozulduğunu ortaya koydu. 2018’in ilk üç aylık dönemini kapsayan ve “State of Mobile Device Repair & Security” adı altında yayımlanan araştırma, iPhone 6 ve 6s’in açık ara farkla en çok bozulan Apple telefonu olduğunu gösteriyor.

iOS işletim sistemine sahip olan tüm cihazları kapsamasından dolayı iPad Air 2’yi de içeren listede, dikkat çeken unsurlardan birisi de 5s’in bile 6 ve 6s modellerine kıyasla çok daha iyi bir konuma sahip olması. Akıllı telefon yalnızca yüzde 5’lik bir bozulma oranına sahip.

Samsung cihazlarının bozulma oranı çok daha yüksek

Blancco’nun takip ettiği bir diğer üretici olan Samsung, Apple’dan çok daha kötü bir konumda. Yapılan son araştırmalar, bazı Samsung telefonlarının bozulma oranının %27,4 civarında olduğunu ortaya koydu.

iPhone ve Android modellerinin bozulma nedeni

Elde edilen bilgilere göre Apple’ın akıllı telefonları en çok Bluetooth, Wi-Fi, mobil veri ve kulaklıkla ilgili sorunlar yaşıyor. Öte yandan Android kullanıcılarında baş ağrılarına neden olanların başında performans, kamera, mikrofon ve batarya sorunları yer alıyor.

Kaynak