En acı şekilde ölümü hisseden adam: Hisashi Ouchi

1999 yılında meydana gelen Japonya’daki Tokaimura nükleer kazasında hayatını kaybeden teknisyen Hisashi Ouchi, ölümü en acı şekilde deneyimleyen kişilerden sadece birisiydi.Yıl 1999 30 Eylül’dü. Yakıt üretim tesisinde görevli olarak çalışan iki kişi, güvenlik kurallarını ihlal etmiş ve sıvı uranyum çözeltisini karıştırmıştı. Bu aşamadan hemen sonra zincirleme reaksiyon baş göstermiş ve radtoaktif madde hızlı bir şekilde yayılmaya başlamıştı. Çalışanlardan üç kişi, kazadan 3 ay sonra radyasyon hastalığından ölmüştü. 400’den fazlası da birçok radyasyona maruz kaldı.

DİKKAT AŞAĞIDA HASSAS GÖRSEL VAR!

Bu çalışanlardan birisi olan Hisashi Ouchi, ise hayatını çok acı bir şekilde kaybetmişti. Radyasyona maruz kalan çalışanlardan biri olan Ouchi, arkadaşlarına göre çok daha fazla etkilenmişti. 35 yaşında olan işçi kaza sonrası vücudunda bulunan kromozomların zarar gördüğü açıklandı. Tedavi sürecine geçen işçinin durumu hiç iyiye gitmedi. Her geçen gün 20 litre kadar su kaybeden işçinin derisi iç organlarından ayrılmaya başladı. İlerleyen süreçte santral çalışanının organları tam anlamıyla işlevini yitirdi. Ayrıca kalbi 46 dakika süreyle 3 kere durdu. Normalde böyle bir radyasyona maruz kalan kişinin ölmesi gerekirken, dünya ülkelerinin merakından dolayı uzun süre makineler sayesinde hayatta tutuldu.

Ouchi bu merakın giderilmesi uğruna 83 gün boyunca yaşatıldı.

İşçi’nin zorla yaşatıldığı dönemde, bilincinin açıldığı bir anda aniden hırıltı ile hemşirelere, “Artık daha fazla dayanamıyorum, ben bir kobay değilim” dediği iddia ediliyor.

DİKKAT HASSAS GÖRSEL!

radyasyon