musk vs bezos

Elon Musk’ın SpaceX’ine Rakip Geliyor!

Son zamanlarda yaptığı girişimlerle adından sıkça söz ettiren Elon Musk, gerek kurduğu şirketler gerekse geliştirdiği teknolojiler ile dünyayı kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Hayranlığın yanı sıra bir de rakip geliyor!

SpaceX firmasını kurarak uzaycılık alanına yeni bir soluk getiren Musk’ın planı Mars’a gitmek. Bunun içinse gerekli fonun toplanması ve dünyayı buna alıştırmak gerekli. Dünyaca ünlü girişimciye yeni bir rakip geliyor. Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden bir tanesi olan Amazon’un kurucusu olan Jeff Bezos uzay alanında yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirmeye ve Musk’a rakip olmaya başladı.

Blue Origin SpaceX’e Rakip Olacak

Bezos tarafından kurulan Blue Origin şirketi uzaya turist götürecek. Nisan 2019 tarihinde uzay turizmini başlatacağını açıklayan firma bu alanda SpaceX’e rakip olacak gibi. Ayrıca açıklamaların yanı sıra BE-4 roket sistemini de tanıtan firma uzay seferlerinde yeni bir çığır açacak.

Jeff Bezos geçtiğimiz günlerde yeni roket sistemi olan BE-4’ü (Blue Engine 4) denediklerini ve denemelerin başarı ile tamamlandığını resmi twitter hesabından duyurmuştu. Firmanın New Glenn adındaki yeniden kullanılabilir uzay gemisi 7 adet BE-4 motoru ile hareket ediyor. Yeni motorlarla daha da güçlenen New Glenn kalkış anında 1,74 milyon kg itiş gücüne erişebiliyor.

Uzay alanındaki gelişmeler her geçen gün biraz daha ilginç bir hal almaya devam ediyor. Umarız ki bu tatlı rekabetten insanoğlu karlı çıkar.