ElonMusk-vs-AI

Elon Musk’a Göre 3.Dünya Savaşı’nı Yapay Zeka Başlatacak!

Son yılların en büyük girişimcilerinden bir tanesi olan Elon Musk gelecek ile ilgili bazı öngörüleri göz korkutuyor. Musk’a göre 3.Dünya Savaşı’nın fitilini Yapay Zekaya sahip robotlar ateşleyecek.

Son yıllarda ürettiği elektrikli arabalar bir yana kurucusu olduğu ve uzay teknolojisinde dev adımlar atan SpaceX firması ile inanılması gün işlere imzasını atmaya devam ediyor. Yakın bir gelecekte Mars’a gitme hayali kuran ve kızıl gezegende bir insan kolonisi oluşturmayı planlayan Musk, bulunduğu ön görüler ile geleceğin bir hayli çetrefilli olacağının sinyallerini verdi.

Yapay zekanın ne kadar tehlikeli olabileceğini her seferinde dile getiren Musk, bunun nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğinin altını çiziyor. Her geçen bir adım daha ilerleyen yapay zekanın herhangi olası bir savaşta kullanılmasının insanlık tarihi için bir lanet olduğunu anlatıyor. Nitekim birçok ülkenin gizli olarak yapay zekaya sahip silahlar ve robotlar ürettiği herkesçe biliniyor. Musk’ın bu uyarısı 2.Dünya savaşından önce Einstein’ın Atom bombasın hakkındaki uyarılarını anımsatıyor.

Yapay Zeka 3.Dünya Savaşı’nın Fitilini Ateşleyecek!

3.Dünya Savaşı
3.Dünya Savaşı

Geçtiğimiz aylarda Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Musk, dünya üzerindeki yapay zeka rekabetinin 3.Dünya Savaşı’nın sebebi olacağını açıklamıştı. Yapay zekanın yanı sıra robotların makine dilini öğrenmelerinin de bir hayli tehlikeli olabileceğini vurgulayan Musk, robotların sahte haberler ve e-postalar yoluyla bir savaş başlatabileceğini belirtiyor. Sahte haberlerin savaşı tetikleyebileceğini belirtirken “Kalem, kılıçtan keskindir” ifadelerini kullandı.