Elon Musk yapay zeka

Elon Musk: “Yapay zeka sonu olmayan diktatörlükler başlatabilir”

Yapay zekayla ilgili bir belgesel için teknolojiyle alakalı fikirlerini paylaşan Elon Musk, yapay zekanın sonu olmayan ve insanların kaçamadığı bir diktatörlük kurabileceğini söyleyerek tartışmaları bir kez daha alevlendirdi.

Yapay zeka teknolojisine karşı olduğunu açık bir şekilde dile getiren Elon Musk, bir belgesel için teknolojinin kötü yanlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Başarılı iş adamı, yapay zeka teknolojisinin kendini sürekli geliştireceği ve ölümsüz olacağı için insanlara çok büyük sorunlar yaratabileceğini belirterek, sonu gelmeyen diktatörlüklerin kurulabileceğinden söz etti. Musk, şu an bilimin insan aklından daha üstün bir yapay zeka teknolojisi yaratmayı hedeflediğini de ekledi.

“Do You Trust This Computer?” (Bu bilgisayara güveniyor musunuz?) isimli belgesel için bu sözleri dile getiren iş adamı, daha önceki dönemlerde de yapay zeka gelişiminin kısıtlanması gerektiğini söylemiş ve bunun adına şimdiden önlemler alınması gereken sivil toplum kuruluşları, topluluklar ve derneklere üye olduğunu duyurmuştu.

Elon Musk yapay zeka

Yapay zeka insanlığın düşmanı mı olacak?

Şu an yapay zeka teknolojisinin çok yeni olduğunu söylenebilir. Yani yalnızca birkaç sene sonra robotlar ve insanlar arasında savaşlar çıktığını görmeyeceğiz. Ancak yapay zekanın bu hızda ilerlemesiyle 20-30 sene sonra sorunsuz bir şekilde durum değerlendirmesi yapabilen sistemler geliştirilebilir. Bu da yapay zekanın gelişmeye, yani bir insan ile aynı düzeye ulaşmaya başladığının önemli bir göstergesidir. Şu an teknolojinin insanlık açısından faydalı mı, yoksa zararlı mı olacağını söylemek için çok erken. Çünkü bu sorunun cevabında teknolojinin geliştirilme aşamasının büyük bir etkisi olacaktır.